Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Borrelhapje gerookte zalm

Borrelhapjes zijn vaak ongezond, gefrituurd of kant-en-klaar. Daar heb ik iets op gevonden. Eén-haps-vorkjes met een onvergetelijke smaak explosie!

 

Wat heb je nodig voor 8 vorken:

  • 30 gram pistache

  • halve avocado 

  • 100 ml slagroom

  • een heel klein beetje raspte citroenschil 

  • peper & zout

  • wat extra pistachenoten om te garneren

  • 200 gram gerookte zalm

  • een halve komkommer

Klop de slagroom met de staafmixer, als de slagroom bijna stijf geklopt is. Doe de avocado in blokjes erbij. 

Schil de komkommer. Schaaf met de kaasschaaf plakken in de lengte van de komkommer. Als je bij de zaadjes komt, draai je de komkommer. 8 plakken heb je nodig.

Hak 30 gram pistachenoten heel fijn. Het liefst tot poeder. Meng dit door de avocado-room. Beetje citroenrasp toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

 

Je neemt een vork. Prikt daar een de uiteinde van een plak komkommer op. Dan ga je verder met de zalm. Neem een plakje zalm, zo groot als je vingers. Prik van onder de vork met beleid door de plak zalm. Schep een halve eetlepel avocado-room op de zalm. Vouw de zalm dicht. 

En de plak komkommer vouw je er schuin overheen.

Hak de rest van de pistachenoten fijn en strooi deze over de vorkjes met zalm.

♥ Tip: Mocht je geen kalkoenfilet voor handen hebben, kies dan voor kipfilet. Dat kan prima! 

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

Dit recept delen?