Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Borrelhapje romige kalkoen

Borrelhapjes zijn vaak ongezond, gefrituurd of kant-en-klaar. Daar heb ik iets op gevonden. Eén-haps-vorkjes met een onvergetelijke smaak explosie!

 

Wat heb je nodig voor 8 vorken:

 

  • 100 gram roomkaas

  • 8 plakken kalkoenfilet voor op brood

  • theelepel citroenrasp

  • halve fijngehakte appel

  • 8 blaadjes botersla (of een ander soort sla)

  • peper of chiliflakes

  • 15 gram amandelschaafsel

  • een siliconenvorm voor ijsblokjes 

Rooster het amandelschaafsel licht. Blijf er bij want het gaat soms heel snel.

Doe de roomkaas in een schaaltje waarin je makkelijk kunt mengen. Hak de appel heel fijn. Voeg deze samen met een klein beetje citroenrasp, snufje chilipoeder en 10 gram geroosterd amandelschaafsel bij de roomkaas. Roer dit geheel goed door elkaar.

Neem de siliconenvorm. Je pakt een plak kalkoenfilet en draait deze tot een trechtertje. Plaats de kalkoenfilet in de vorm. Vul de kalkoenhoedjes met het roomkaasmengsel.

Het beste is om de kalkoenhoedjes nog even een paar uur in de koelkast te zetten, anders prik je ze snel kapot.

Prik een blaadjes sla op een vork en dan een kalkoenhoedje erop. Leg ze op een mooie schaal en garneer met het laatste beetje amandelschaafsel.

♥ Tip: Mocht je geen kalkoenfilet voor handen hebben, kies dan voor kipfilet. Dat kan prima! 

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

Dit recept delen?