Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Gezonde Speculaasbrokken

Speculaas bestaat voor een groot gedeelte uit suiker. Nu weten we allemaal dat teveel suiker ongezond is. Kokosbloemsuiker is daarentegen iets gezonder. Vandaar dat deze speculaasbrokken ook met deze suiker gemaakt zijn. Makkelijk en snel klaar, want daar houd ik van. :)

Je hebt nodig voor 12 speculaasbrokken:

  • 75 gram havermout

  • 75 gram speltmeel

  • 75 gram kokospalmsuiker

  • 70 gram koude roomboter 

  • 4 el koud water

  • 2 el speculaaskruiden

  • snufje zout
    voor de afwerking:

  • 1 ei

  • een paar amandelen

 

 

Doe alle ingrediënten behalve het water in een kom of 

keukenmachine. 

Begin met mengen. Na een paar seconden giet je het water er langzaam bij. 

Meng alles een paar minuten, tot je een compact deeg hebt. 

Verpak het deeg in plastic. Laat het deeg een half uur rusten

in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175ºC. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Haal het deeg uit de koelkast. Maak een rol. Snijd plakken van een halve centimeter dikte. 

Leg de plakken op de bakplaat. Besmeer deze met wat 

geklopt ei en druk er een amandel in. 

Plaats de bakplaat voor zo'n 30 minuten in de oven. 

♥ Tip: Speculaasbrokken zijn iets harder dan gewone speculaasjes, dus pas op voor je kronen. ;)

download hier het recept!

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book