Gezonde valentijn hartjes

Als jij jouw valentijn wilt verrassen met deze overheerlijke chocolade hartjes dan heb je het volgende nodig:

Voor 12 brownie's:

  • 75 gram chocola van 85% cacao 

  • 2 eieren

  • 3/4 avocado

  • 1 tl citroenrasp

  • 30 gram cacaopoeder

  • 100 gram geraspte wortel

  • 125 gram dadels

  • 70 gram amandelmeel

  • 1 tl natriumbicarbonaat/wijnsteenbakpoeder

  • 1 vel bakpapier

 

Voor de topping:

  • 75 gram smeltchocola van 75% cacao

  • 1 el kokosbloemsemsuiker of erythritol

  • 30ml slagroom

  • 50 gram cacaopoeder

  • 125 ml water met agar agar of gelatine

  • slagroom om te kloppen

  • vanille extract van 1 stokje

  • 2 el erythritol of stevia

  • 1 el bietensap

  • framboosjes ter garnering

 

Wel de dadels ongeveer 15 minuten in een schaaltje met heet water.

 

Verwarm de oven op 180°C. Zet een pan met water op het vuur waar boven een schaal kan hangen, zodat je daarin de chocola kan smelten.

Schil de winterpeen en rasp deze fijn. Pel de avocado en snijd in blokjes.

Giet de dadels af en doe deze samen met de avocado, eieren en wortelrasp in een keukenmachine of maatbeker met staafmixer. Meng dit alles tot een glad mengsel.

 

Schep het mengsel in een grote kom. 

 

Voeg 30 gram cacao, de tl citroenrasp, amandelmeel en natriumbicarbonaat bij het mengsel  en spatel alles er zachtjes doorheen.

 

Smelt 75 gram chocola (au bain marie) in een kom boven de pan met heet water.  

 

De chocola mag bij het 'deeg', ook dit spatel je er zachtjes doorheen.

 

Giet het mengsel in hartjes vormpjes en plaats deze voor zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

 

Topping:

 

Smelt de laatste laatste chocola samen met de kokospalmsuiker in een schaal weer boven een pan met heet water. Haal de schaal van het de pan en voeg daar het warme water met de agar agar bij. Goed mengen, dan voeg je de cacao toe en de slagroom.  

 

Verdeel het chocolademengsels over je cakejes. Plaats deze in de koelkast. Ondertussen klop je de slagroom met het bietensap en de erythritol/stevia tot dikke slagroom.

 

Spuit op ieder cakeje een klein beetje slagroom en garneer met een framboos.  

♥ Ben heel benieuwd wat jij van dit recept vindt. Mail me gerust een fotootje en jouw mening!

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

Dit recept delen?

Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Dé Online Voedingsdeskundige

"De missie van De KoelkastCoach is om jouw te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen, met afvallen als doel!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities