Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Gezonde pancakes

Dit is het originele Amerikaanse recept van de pancake maar dan in een gezonder jasje. Eigenlijk ga je met dit recept terug naar de basis, zoals de pannenkoek vroeger gemaakt werd. Het recept van de pancake/ pannenkoek, bestond namelijk uit boekweit, melk en eieren. Het recept van de gezonde pancake is ook op basis van boekweit.

 

Wat heb je nodig voor 6 middel grote gezonde pancake's:

 

  • 75 gram amandelmeel

  • 75 gram boekweitmeel (of speltbloem)

  • een halve banaan

  • 1 eetlepel bakpoeder of natriumbicarbonaat

  • 250 ml amandelmelk/ hazelnootmelk

  • 1 ei

  • boter of kokosolie om in te bakken

 

Doe de banaan en de eieren in een maatbeker. Pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.

Doe het bananenmengsel met alle andere ingrediënten in een kom. Mix dit met de keukenmachine, mixer of met de hand goed door elkaar ook weer tot een glad mengsel.

 

Verhit in een kleine koekenpan een klontje boter. Als deze helemaal gesmolten is, mag de eerste soeplepel met beslag erin.

 

Bak de pancake totdat de bovenkant bijna droog is en er kleine gaatjes ontstaan. Draai de pancake om en bak je deze kant nog even totdat ook deze kant goudbruin is geworden.

 

Hup, volgende beetje boter in de pan en de rest van de pancakes bakken.

 

♥ Tip: Je kunt altijd een beetje kaneel of vanille extract toevoegen voor een extra touch!

Delen?