Pannenkoekentaart

Een gezonde taart! :) Een leuk gebakje om samen met de kinderen te maken. Het is namelijk heel simpel. Je besmeert wat pannenkoeken en legt ze op elkaar totdat je een hoge taart hebt. Een pannenkoekentaart wel te verstaan!

 

Wat heb je nodig voor 1 pannenkoekentaart:

 

Voor de pannenkoeken:

  • 75 gram amandelmeel

  • 75 gram boekweitmeel (of speltbloem)

  • een halve rijpe banaan

  • 1 eetlepel bakpoeder of natriumbicarbonaat

  • 250 ml amandelmelk/ hazelnootmelk

  • 1 ei

  • roomboter of kokosolie om in te bakken

 

Voor de room:

  • 1 rijpe banaan

  • 200 ml slagroom

 

Voor de jam:

  • 150 gram verse of diepvries frambozen/ gemengde rode vruchten

  • 2 eetlepels chiazaad

  • en een handje vruchten ter garnering

 

Je begint met de jam:

 

Doe de frambozen of gemengde vruchten in een maatbeker. indien je hebt gekozen voor bevroren fruit laat je het eerst ontdooien. Dan pureer je het fruit met de staafmixer en voeg het chiazaad toe. Chiazaad zet uit als het in aanraking komt met vocht, vandaar dat je een jam krijgt. Lekker laten staan tot gebruik, het liefst een uurtje van te voren maken.

 

Daarna bak je de pannenkoeken:

 

Doe de banaan en de eieren in een maatbeker. Pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.

 

Doe het bananenmengsel met alle andere ingrediënten in een kom. Mix dit met de keukenmachine, mixer of met de hand goed door elkaar ook weer tot een glad mengsel.

 

Verhit in een kleine koekenpan een klontje boter. Als deze helemaal gesmolten is, mag de eerste soeplepel met beslag erin.

 

Bak de pannenkoek totdat de bovenkant bijna droog is en er kleine gaatjes ontstaan. Draai de pannenkoek om en bak je deze kant nog even totdat ook deze kant goudbruin is geworden. En bak de rest.

 

Als laatste bereid je de slagroom:

 

Neem 200 ml slagroom en 1 in stukjes gesneden rijpe banaan. Pureer dit samen met de staafmixer tot dikke slagroom.

 

Zo alles is klaar om de taart te gaan opbouwen. Leg 1 pannenkoek op een gezellig bord. Besmeer deze met de slagroom, leg daar weer een pannenkoek bovenop, jam erop, pannenkoek, slagroom, pannenkoek, jam, pannenkoek en als laatste weer slagroom.

 

Garneer met wat gemengde vruchten en klaar is je pannenkoekentaart!

Gezond en verantwoord!

 

♥  Tip: Mocht je de jam iets zoeter willen dan kun je altijd een beetje honing of kokospalmsuiker toevoegen.

 

 

Delen?

Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Dé Online Voedingsdeskundige

"De missie van De KoelkastCoach is om jouw te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen, met afvallen als doel!"

Condities

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon