Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Pasta van schorseneren

Pasta van schorseneren, met een saus van bospaddestoelen en spinazie. Dit is een gerecht wat je niet snel zal bedenken, maar het is echt om je vingers bij af te likken. Geen gewone pasta gemaakt van bloem, nee pasta van schorseneren.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 

  • 5 schorseneren

  • doosje bospaddestoelen of kastanje champignons

  • handje spinazie

  • 1 rode ui

  • 1 teen knofloof

  • bouillonblokje

  • 100ml kokosroom of sojaroom

  • geraspte kaas (het liefst geitenkaas)

  • peper en himalayazout (om af te smaken)

  • stukje roomboter

 

Zet een pannetje water met een bouillonblokje op het vuur. Breng dit aan de kook.

 

Ondertussen maak je de schorseneren schoon met een dunschiller. Als ze schoon zijn, snijd je er met de kaasschaaf dunne slierten van. Pas op voor je vingers!

 

Snijd de champignons of paddestoelen in dunne plakjes. Zet een koekenpan op hoog vuur met een klein beetje roomboter. Bak de paddestoelen hierin. Strooi er een beetje zout over.

 

De ui en de knoflook fijn snijden. Als de paddestoelen bruin gebakken zijn, haal je ze uit de pan. Pan weer op het vuur, fruit het uitje, in een beetje roomboter. Als het uitje een beetje glazig is, mogen de paddestoelen er weer bij. Bak dit samen.

 

De schorseneren even blancheren in de bouillion, ongeveer een minuut of 7. Ze moeten beet gaar zijn.

 

Bij het paddestoelmengsel gaat nu de room en knoflook. En 2 eetlepels bouillion uit de pan van de schorseneren. Laat dit even inkoken. Als de schorseneren klaar zijn, mogen ze bij de saus.

 

Als laatste voeg je de spinazie toe. Laat dit geheel een paar minuten op laag vuur staan, zodat de spinazie nog knapperig is.

 

Op borden garneren met wat geraspte kaas! Ook lekker met een gegrilde kipfilet of kaasschnitzel.

 

♥  Tip: Roer niet teveel als je paddestoelen of champignons bakt, gebakken champignons zijn lekkerder dan gekookte ;)!

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

Dit recept delen?