top of page

VOEDINGSVLOG#5 Vis in VenetiëDoordat er vandaag de dag zoveel vis wordt gevangen en gegeten, ontkomen we er bijna niet aan dat er veel gemanipuleerde vis op de markt is.

In Nederland beschikken we bijna niet over de mogelijkheid om echt verse vis te eten. De vis die in Nederland verkocht wordt, heeft vaak al een lange reis gemaakt en komt deze dan pas in de schappen te liggen. Toch zijn er nog een aantal visboeren die er voor zorgen dat ze geen rommel aan je verkopen. Ik weet zeker dat er ook eentje bij jou in de buurt is, je dient alleen even je best te doen deze te vinden.

Maar goed genoeg over de vishandel.

Waarom is vis nu zo belangrijk om een aantal keer te eten per week. Vis bevat veel gezonde vetten. Deze vetten EPA en DHA heeft je lichaam nodig om goed te functioneren. Veel lichamelijke processen als bijvoorbeeld hormonen werken op vet, wel gezond vet en niet het vet uit de frituurpan. Vet uit de frituurpan verstoort juist van alles en gaat uiteindelijk op je heupen zitten.

Naast de gezonde vetzuren, bevat vis ook vitaminen. Vitamine A, D en B12. Vitamine A helpt het immuunsysteem optimaal te laten functioneren. Vitamine D is voor veel processen belangrijk maar vooral voor de bot structuur.

Vette vis 2 tot 3 keer week eten is geen overbodige luxe.

12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page