• De KoelkastCoach

Goedkoop en Gezond eten gaan samen!Gezond eten met een klein budget!

Wil jij graag gezonder eten dan je op dit moment doet? Dan heb ik goed nieuws voor je: dat hoeft je helemaal niet veel geld te kosten! Sterker nog: ook met een krap budget is een verantwoord eetpatroon gewoon bereikbaar. Je hoeft alleen maar een beetje vooruit te plannen bij het doen van de boodschappen! Met onderstaande tips wordt het ook voor jou heel eenvoudig om je lichaam betaalbaar van alle nodige voedingsstoffen te voorzien.

1. Maak een boodschappenlijstje

Doe jij je boodschappen altijd maar een beetje op gevoel? Goede kans dat dat je veel meer geld kost dan je denkt! Door lukraak van alles in je wagentje te gooien, blijf je namelijk veel sneller met eten zitten dat je helemaal niet nodig hebt – of dat hartstikke ongezond is. Slecht voor je lijn en slecht voor je portemonnee. Ik zet van tevoren alles wat ik nodig heb altijd op een boodschappenlijstje zodat ik dat risico niet loop!

Een boodschappenlijstje is trouwens ook nuttig omdat je dan van tevoren kunt bekijken welke producten er die week in de aanbieding zijn. Ik plan mijn maaltijden daar vaak omheen en dan ben je al snel een heel stuk goedkoper uit!

Ook een goed idee: download de app van de reclamefolders. Dan kun je op zondagmiddag net als ik lekker een beetje die folders doorspitten opzoek naar de aanbiedingen van die week. Nog lekker ontspannend ook J

2. Koop in grote hoeveelheden

Voor iedereen met een grote koelkast: veel producten kan je goedkoper in grotere hoeveelheden inkopen! Dat gaat bijvoorbeeld in groothandels, maar ook gewoon op de markt. Let er wel op dat je niet alleen voor gezond kiest, maar ook voor eten dat makkelijk in te vriezen is! Stevige groenten zijn makkelijker in te vriezen dan groenten als spinazie en andijvie.

3. Eet zo veel mogelijk thuis

Of je nu een broodje op het station haalt, even door de McDrive rijdt of uit eten gaat: je betaalt altijd extra voor het bereiden van je eten. Bovendien zijn dit soort maaltijden bijna altijd veel ongezonder; ze bevatten bijvoorbeeld meer zout en suiker, en meer calorieën. Ik maak mijn lunch eigenlijk veel liever thuis vast klaar en neem het mee! Van het geld dat ik normaal gesproken buitenshuis uit zou geven, koop ik liever wat duurdere gezonde ingrediënten... Zelf eten maken is vaak ook nog eens 100x lekkerder dan kant-en-klaar maaltijden, ten minste dat vind ik.

4. Lege maag

Ga nooit boodschappen doen als je trek hebt want dan ga je geheid voor gaas. Als ik met een lege maag de supermarkt in loop dan worden mijn smaakpapillen al geprikkeld voordat ik het eerste schap voorbij ben. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik iets kleins gegeten heb voordat ik de supermarkt in loop. Dit helpt mij om minder ongezonde producten mee te nemen en alleen maar echt de hoognodige boodschappen te kopen.

5. Kies seizoensproducten

Fruit en groenten zitten boordevol vitamines en mineralen, dus je hebt ze echt nodig! Niks nieuws natuurlijk. Maar is het je weleens opgevallen dat ze soms duur zijn als je ze buiten het seizoen koopt? Verdiep je dus eens in de natuurlijke oogsttijden! Aardbeien kun je beter niet in januari kopen, pompoen is in de herfst het goedkoopst… Als ik wel bepaalde seizoensgroenten het hele jaar door wil, dan vries ik ze gewoon in!

6. Wie wat bewaart die heeft wat Niet alleen op boodschappen kan je besparen, ook voor meerdere dagen koken is voordelig. Gewokte groenten met stukjes kipfilet of vis kun je prima voor 2 dagen maken, net zoals een vers gemaakt soepje, heerlijk als lunch de volgende dag. Zorg er wel voor dat je bakjes koopt die niet lekken, dat is mij namelijk weleens gebeurd J Hoppa daar ging mijn lunch…

Je ziet dat goedkoop gezond eten helemaal niet zo moeilijk is: het draait er alleen om dat je creatief bent met het budget dat je hebt en slim kookt!

Meer tips om jouw ideale gewicht te bereiken?

Download dan nu het GRATIS E-boek "49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken" Klik hier!


#gezondeten #gezond #gezondevoeding #budget #budgetkopen #gezondegoedkopeproducten #goedkopevoeding #healthy #healthylifestyle #dekoelkastcoach

205 keer bekeken0 reacties
Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Dé Online Voedingsdeskundige

"De missie van De KoelkastCoach is om je op een simpele manier te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen, met afvallen als doel!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities