Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Sinaasappel-limoen crème

Citrusvruchten zijn goed in combinatie met iets zoets. Bij dit recept heb ik me laten inspireren door de cheesecake van vorige week. 

Het is een soort van cheesecake maar dan net even anders. Snel en makkelijke te maken, zelfs als je visite krijgt. Je kunt de sinaasappels voorbereiden en klaar zetten.

Je hebt nodig voor 4 sinaasappels:

  • 4 sinaasappels

  • 200 gram zuivelspread naturel/roomkaas

  • 200 m l slagroom

  • 1 limoen

  • 1 tl limoenrasp

  • 1 1/2 el honing

  • 1 1/2 el water

  • 70 gram havermout

  • 70 gram ongebrande cashewnoten

  • 1 volle theelepel kaneel

  • 1 grote et kokosolie

  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 170ºC.

Je neemt een kom daarin meng je de havermout, kaneel, fijn gehakte cashewnoten, kokosolie, snufje zout en 1 eetlepel honing.

Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Verdeel het havermoutmengsel over de bakplaat. Beetje uitspreiden.

Plaats de bakplaat voor zo'n 15 min in de voor verwarmde oven. Let op iedere oven is anders als de cruesli bruin begint te worden is het klaar.

Meng met een mixer of keukenmachine de roomkaas, slagroom, rasp van de limoen, halve eetlepel honing en sap van de een hele limoen. Klop dit tot een dikke slagroom.

Haal de sinaasappels voorzicht leeg en snijd de inhoud fijn. Bewaar de helft, de rest eet je gewoon even op :). 

Verdeel de limoencrème over de sinaasappels. Plaats de sinaasappels voor minimaal 4 uur in de koelkast zodat de crème op kan stijven. 

Dessert op tafel? Verdeel dan sinaasappel en de cruesli als topping over de sinaasappels. En voila, je hebt een heerlijk verantwoord dessert.

♥ Tip: De honing kun je prima vervangen voor agavesiroop, tis maar net wat je in huis hebt. 

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

Dit recept delen?