Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Walnotenpesto

Pesto gemaakt van peterselie, walnoten en knoflook! Heerlijk op warm brood of bij een gebakken visje! Je bent gewend om pesto te maken van pijnboompitten en basilicum, die ingrediënten zijn vervangen voor peterselie en walnoten. Walnotenpesto met peterselie is een feestje op je tong.

 

Wat heb je nodig:

 

  • 50 gr walnoten

  • 2 handen vol krulpeterselie

  • 3 et olijfolie

  • teentje knoflook

  • peper en Himalayazout

  • staafmixer

 

Doe de peterselie, knoflook, olijfolie, peper, zout en de helft van de walnoten in een maatbeker. Pureer dit met de staafmixer. Als het een dikke brij is geworden, dan voeg je de laatste walnoten toe.

 

Pureer dit alles tot een glad mengsel. Let op dat alles goed gepureerd is, want stukken knoflook in je mond is niet echt lekker... Je pesto is klaar!

 

Te flauw?! Voeg dan nog wat peper en zout toe.

 

Deze pesto kun je niet alleen prima gebruiken bij een stukje gebakken kabeljauw of zalm. Een gegrilde kipfilet kun je er ook goed mee insmeren. Zelfs op een vers gebakken brood is dit een heerlijk smeersel.

 

♥  Tip: Als je knoflook gebruikt in een recept, snij dan het teentje eerst horizontaal doormidden. Je ziet dan als het goed is een soort van worteltje. Verwijder dit, dit zorgt ervoor dat je niet de gehele dag/avond last zult hebben van een overweldigende knoflook smaak!

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

Dit recept delen?