Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Verbluffende Asperges

Dit recept met witte asperges is één van de lekkerste die hier te vinden is, al zeg ik het zelf. :) Aangezien varkensvlees niet zo gezond is, wordt dit recept dus niet geserveerd met ham maar met gerookte zalm. 

  • 12 witte asperges 

  • 5 gram verse krulpeterselie 

  • 3 gekookt ei 

  • 100 gram gerookte zalm 

  • 1 bouillonblokje 

  • 20 gram roomboter 

  • 2  el crème fraîche 

  • 3 el witte balsamicoazijn

  • 2 el water (vocht van de asperges) 

Kook de eieren.  

 

Schil de witte asperges en snijd de onderkanten eraf. Kook de asperges in een ruime pan met water met het bouillonblokje. 15 à 25 minuten koken. 

 

Zet een steelpannetje op het vuur met de roomboter. Smelt de roomboter. Voeg de balsamicoazijn toe en laat dit een paar minuten doorkoken. 

 

Haal 2 el vocht uit de pan van de asperges en voeg deze bij de roomboter en balsamicoazijn. Licht doorroeren en 2 minuten zachtjes doorkoken.

 

Hak de peterselie fijn en voeg deze bij de roombotermix.

 

Als de asperges klaar zijn, zet je het vuur uit. Laat de asperges in het water tot je klaar bent om het bord op te maken. 

 

Roer de crème fraîche door de roombotermix, dit mag niet gaan koken anders gaat de saus schiften. Voeg een beetje peper toe aan het geheel.

 

Snijd de zalm en de eieren fijn.  

 

Haal de witte asperges uit het vocht en leg ze op 2 mooie borden.

 

Verdeel de fijngehakte zalm, het ei en de saus over de asperges saus. Garneer met een beetje peterselie.

♥ Tip: mocht je geen zalm liefhebber zijn, gerookte kip heel fijngesneden kan ook!

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

print hier 't recept!