Wortelrozijnen loaf

Om 's morgens eens met iets anders te ontbijten dan een bakje kwark met fruit of een bananenpannenkoek. Een wortelrozijnen loaf!

Dit heb je nodig voor één brood:

  • 100 gram havermout

  • 100 gram amandelmeel

  • 1 1/2 tl natriumbicarbonaat of baking soda

  • 1 tl rasp van sinaasappel

  • 2 (rijpe) bananen

  • 2 geraspte wortels

  • 100 gram gewelde dadels

  • 100 gram gewelde rozijnen

  • 4 tl speculaas- of koekkruiden

  • een handje fijngehakte walnoten

  • 3 eieren

  • 2 el verse appelmoes of 1 appel geschild in stukjes

 

 

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Doe de eieren, gewelde dadels en banaan in de keukenmachine. Maal dit tot een glad mengsel. 

Voeg de havermout, amandelmeel, natriumbicarbonaat, rasp van de sinaasappel, speculaaskruiden en geraspte wortel toe. Mix dit een paar minuten. 

Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Meng dit heel kort nog even door elkaar. 

Bedek een cakevorm met bakpapier en vul deze met het mengsel. 

Bak de loaf 1 uur en 15 minuten op 180 ºC. Let op: na 30/35 minuten bedek je load met aluminiumfolie, om aanbranden te voorkomen.  

Na een uur en 15 minuten check je de loaf van binnen met een schoon mes. Is je mes droog dan mag de loaf uit de oven. Is dit niet het geval, draai de oven naar 190 graden en bak de loaf nog eens 15 minuten. Check dan weer eens. Eventueel nog 15 minuten extra bakken indien nodig.  

Laat de loaf afkoelen en snijd hem dan voorzichtig in plakjes. De loaf blijft een beetje nattig van binnen. 

♥ Tip: Mocht je nog een extra touch willen geven aan dit brood, voeg dan wat chocoladesnippers toe. 

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Dé Online Voedingsdeskundige

"De missie van De KoelkastCoach is om jouw te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen, met afvallen als doel!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities