Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Zoete aardappelstamppot

In de winter is een stamppot een heerlijke bijkomstigheid. Makkelijk, snel en voedzaam. Vooral een stamppot met zoete-aardappel. Probeer dit recept maar eens, weet zeker da je geen gewone aardappel meer nodig hebt.

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • 250 gram gekookte zoete aardappelblokjes

  • 200 gram fijngesneden snijbonen

  • 2 fijngesneden bosuitjes

  • 1 tl roomboter

  • 1 el olijfolie

  • 1 el crème fraîche

  • 1 tl mosterd

  • 1 el geroosterde pijnboompitten

  • peper

  • zout

Verhit in een koekenpan de olijfolie met de roomboter. Fruit 

daar de bosuitjes zachtjes in aan.

Na 3 minuten voeg je de snijbonen bij de bosuitjes. Laat dit 

ongeveer 6 à 7 minuten zachtjes doorgaren. Voeg een 

beetje peper en zout toe.

Prak de zoete aardappel in een schaal of kom, niet te fijn. 

Het mogen grove stukken blijven. Ook hier voeg je ook peper en zout aan toe.

Meng de crème fraîche met de mosterd.

Neem de pan van het vuur en verdeel de snijbonen over de 

zoete aardappel.

Mosterd-crème fraîche er over verdelen.

En als laatste de pijnboompitten over de stamppot 

strooien.

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book