top of page

Buikvet verbranden met gezonde voeding

Veel mensen worstelen met hardnekkig buikvet. Het kan moeilijk zijn om erachter te komen hoe je je buikvet kunt verbranden; dit kost tijd en moeite. Er is geen gemakkelijke oplossing - buikvet verbranden gaat langzaam, maar das alleen maar goed dan komt het ook minder snel terug. Door middel van lichaamsbeweging en een gezond dieet, zet je de eerste stap.  Er zijn drie componenten om je buikvet te verliezen: aerobe oefeningen, gezonde voeding en buikspieroefeningen. Combineer deze componenten om dat hardnekkige buikvet te verbranden.

 

Om je buikvet te verbranden, dien je je dieet aan te passen.  Vetrijke, calorierijke voedingsmiddelen behoren tot het verleden. Neem de tijd om je voorraadkast(en) en koelkast op te ruimen. Al het ongezonde voedsel waar je snel naar grijpt als je trek hebt of je wat minder goed voelt, de deur uit. Geen nood want er komen gezondere producten voor in de plaats.

Buikvet verbranden voeding: oorzaken

Hieronder de top 3 van belangrijkste oorzaken van buikvet. Door je eigen patroon goed onder de loep te nemen en te kijken waar je aanpassingen kunt doen, kan ook jij van dat vervelende buikvet afkomen.

  1. ​Stress

  2. Ongezond voedsel

  3. Alcohol

 

1. Buikvet verbranden voeding: stress

Buikvet wordt ook wel stress vet genoemd. Het stresshormoon cortisol is het hormoon wat voornamelijk in de buikholte wordt opgeslagen als er te veel van wordt aangemaakt. Stress in de breedste zin van het woord kan leiden tot een verhoogde aanmaak van cortisol. De aanmaak van cortisol leidt niet alleen tot extra vetopslag het stimuleert ook je hongercentrum en dan voornamelijk tot het eten van suikerhoudende en vetrijke maaltijden.

Goed voor jezelf gaan zorgen is de sleutel tot een gezond lijf en minder buikvet. Stress reduceren is lastig maar niet onmogelijk. Gun jezelf wat meer ruimte en ontspanning op alle vlakken. Ben nog steeds te gespannen bezig met je eetpatroon dan raad ik je aan eens een kijkje te nemen op deze pagina, klik hier. Een 28 dagen traject waarbij je gegarandeerd dat buikvet gaat verbranden.

2. Buikvet verbranden voeding: ongezond voedsel

Heel veel ongezond voedsel staat stijf van de ongezonde vetten, zout, suiker en bevat maar weinig gezonde voedingsstoffen en/of vezels. De juiste voedingsstoffen zijn noodzakelijk om je lichaam actief te laten verbranden. Denk bijvoorbeeld aan magnesium en/of vetzuren. Als jij je lichaam te weinig juiste voedingsstoffen geeft, zal het ook niet actief kunnen blijven verbranden. Hierdoor ontstaat er een te kort aan voedingsstoffen plus je lichaam zal in de standy-modus gaan en geen buikvet meer verbranden.  

Ongezond voedsel is dus als het ware een sluipmoordenaar. Het geeft je even een lekker gevoel door de positieve hormonen die er aangemaakt worden, maar daarna slaat het noodlot toe. Veel kant en klare baksels, chips, ijs, junkfood, frisdranken, voorverpakte maaltijden etc. Deze zijn rijk aan ongezonde vetten, suikers en zout. Deze suikers bestaan veelal uit glucose-fructose siroop een zeer goedkope zoetstof maar funest voor je lever en buikvet.  

 

Een belangrijk detail van dit soort voeding is dat het veel omega 6 bevat. Omega 6 hebben wij mensen nodig maar in veel mindere mate dan we dagelijks binnenkrijgen. Omega 3 en omega 6 horen een ratio te hebben van 1:1 en max 1:4. Doordat ons voedingspatroon zo is veranderd de afgelopen jaren krijgen we dagelijks veel meer omega 6 binnen. 

 

Door de hoeveelheid omega 3 te verhogen dmv van visolie suppletie en minder omega 6 te eten. Zal dit ratio meer naar elkaar toe trekken. Wat ook de behoefte aan ongezond voedsel zal verminderen. 

Deze suikers worden maar slecht opgezet tot brandstof maar juist opgeslagen als buikvet. Het is daarom ook raadzaam zo min mogelijk ongezond voedsel te eten als je van dat ellendige buikvet af wilt. Tijdens De KoelkastCoach 28 Dagen Fatburn Challenge ga je alles leren over wat wel en niet helpt om buikvet te verbranden. Meer weten? Klik hier.

3. Buikvet verbranden voeding: alcohol

Naar mate we ouder worden gaan we steeds meer alcohol drinken. Een borreltje aan het eind van de dag is zo gezellig of je vindt dat je wel een beloning verdiend hebt na een dag hard werken. Af en toe een alcoholische versnapering is prima maar het mag géén standaard worden. 

Ik hoor je denken; "Eén glas rode wijn per dag is toch juist goed voor m'n gezondheid?" Eén glas rode wijn daarvan wordt gezegd dat dit zou kunnen bijdragen aan een gezond hart, maar dan ook echt eentje. 

Het drinken van alcohol verhoogt het risico op diverse ziektes neem; hart en vaatziekte, diabetes, kanker maar ook lever- en alvleesklier ziekte. 

Alcohol heeft een hoog suikergehalte wat de functie van de lever en alvleesklier verstoort. De opname van voedingsstoffen raakt verstoord en het verbranden van koolhydraten en vetten is (bijna) niet mogelijk als er alcohol in het spel is.  

Kortom, je valt niet meer af plus er ontstaat een tekort aan bijv. magnesium wat je lichaam juist nodig heeft om je bloedsuiker stabiel te houden. 

Buikvet verbranden voeding: 5 gezonde voedingsmiddelen

Koolsoorten:

Deze groenten bevatten heel veel voedingsstoffen, vezels en antioxidanten. Deze antioxidanten heeft je lichaam nodig om schadelijke vrije radicalen op te ruimen, maar ook om je vetverbranding te activeren. Het stofje sulforafaan wat veel voorkomt in broccoli, rode kool, spruitjes, bloemkool en boerenkool is de stof die jouw vetverbranding een extra setje geeft.

Groene bladgroenten:

Groene bladgroenten vallen, als je het mij vraagt, onder noemer superfoods. Deze donkergroene blaadjes bevatten veel gezonde voedingsstoffen denk aan magnesium, B-vitaminen, vitamine C, kalium, ijzer en nog veel meer. Tijdens het verbranden van buikvet heeft je lichaam van alles nodig denk aan; zuurstof maar ook allerlei vitaminen en mineralen. Deze haalt je lichaam uit groenten en fruit. Groene bladgroenten staan stijf van deze stoffen, wees daarom niet te zuinig met groene bladgroenten toe te voegen aan je eetpatroon. 

Kokosolie:

Er wordt nog al veel gezegd over kokosolie, is het nu wel of niet goed voor je gezondheid? Kokosolie is één van de weinige vetsoorten die je lichaam direct gebruikt als brandstof i.p.v. het op te slaan als vet. Dit komt dat het korte vetzuur ketens zijn die gemakkelijk om te zetten zijn. Kokosolie heeft de kracht je vetverbranding te activeren en het opgeslagen buikvet te verbranden. 

Tomaten:

Tomaten zijn echte vitaminebommetjes! Ze bevatten maar weinig calorieën, veel vocht en de kracht je buikvet te activeren zodat het verbrand kan worden. Om de voedingsstoffen en smaak te behouden is het slim om tomaten buiten de koelkast te bewaren. Het mooie van tomaten is dat ze net als groene bladgroenten geboren worden met een groot pakket aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels. Deze activeren niet alleen het verbranden van buikvet, ze gaan ook vetophopingen tegen in je bloedbaan wat het risico op hart en vaatziekte verminderd.

Eiwitten:

Eiwitten vervullen verschillende functies in het menselijk lichaam. Eiwitten worden gebruikt als bouwsteen maar ook als brandstof. Als er te weinig eiwitten aanwezig dan kan er weinig gebouwd en verbrandt worden. Een te lage inname van eiwitten kan één van de oorzaken zijn dat het afvallen of liever gezegd het buikvet verbranden niet lukt. Ervaart je lichaam een tekort aan eiwitten dan gaat het deze van je spieren weghalen, dit is bijvoorbeeld één van de reden dat mensen vaak in spiermassa verminderen tijdens het afvallen. Gelukkig ben je hier op mijn pagina en bied ik je de mogelijkheid deel te nemen aan het 28 dagen Buikvet Verbranden programma. Een programma dat ontwikkelt is om jou op een zeer verantwoorde wijze van dat buikvet af te helpen. 

Benieuwd? Hier een kleine impressie van dit unieke programma om buikvet te verbranden.

Wil je ook zo'n verbluffend resultaat?
Buikvet-verbranden _ De KoelkastCoach.jpg

Dé Methode; in 28 dagen buikvet verbranden

Handige online bestelservice.

Overheerlijke, simpele recepten.

Wekelijks een nieuw gezond menu.

Dagelijks iets leren over voeding.

Weten wat je eet.

buikvet verbranden _ De KoelkastCoach.png
buikvet verbranden _ De KoelkastCoach.png
buikvet verbranden _ De KoelkastCoach
buikvet verbranden _ De KoelkastCoach.png
buikvet verbranden _ De KoelkastCoach.png
bottom of page