top of page

Bananencrumble

Een ontbijt met havermout is hot! Havermout heeft een enorm bijzondere eigenschap, of nou ja de vezels in havermout. Deze zijn zo krachtig dat zij, met name het "slechte" ongezonde cholesterol, oppakken en op hun bagagedrager zetten en daar zonder schade aan te richten, via de uitgang (je darmen) naar buiten fietsen.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

Crumble:

  • 1 rijpe banaan

  • 6 el havermout

  • 2 el geraspte kokos

  • 1 tl kaneel

  • 1 el gesmolten kokosolie

Yoghurt:

  • 200 ml Griekse yoghurt

  • volle hand verse aardbeien of ander rood fruit

Verwarm de oven op 180ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Snijd de banaan in stukjes en prak deze fijn met een vork.

Voeg de havermout, kokosrasp, kaneel en gesmolten kokosolie toe. Meng dit goed door elkaar.

Verdeel het deeg over de bakplaat. Maak er een dunne plak van.

Plaats de bakplaat voor zo’n 15 minuten in de oven (de plaat moet nog terug de oven in dus zet 'm niet uit).

Haal de plaat uit de oven. Leg het bananenmengsel op een snijplank en snijd die heel fijn. Fijn genoeg? Dan mag het weer terug op de bakplaat. Bak de bananencrumble nog eens 15 à 20 minuten.

Was het fruit. Heb je voor aardbeien gekozen, snijd deze dan in kleine stukjes.

Verdeel de yoghurt en het fruit over 2 glazen of kommetjes.

Garneer met een flinke hand bananencrumble.

♥ Tip: Mocht je liever een keertje kokosyoghurt gebruiken, dan kan dat prima!

Bananencrumble
ebook afvallen tips 2023.png

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken!"

Download hier jouw GRATIS E-Book

PDF.png
Logomakr_9e3oTI.png

Recept printen?

bottom of page