Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Gingerbreadcookies

Deze kerst kan niet meer stuk met deze leuke gezonde gingerbread cookies. Heerlijk voor bij de koffie of gewoon met een touwtje in de boom.

Dit heb je nodig voor flink wat cookies:

 

  • 115 gram gesmolten roomboter

  • 100 gram dadel- of agavesiroop

  • 100 gram kokosbloemsuiker

  • 1 ei

  • 300 gram speltmeel of bloem

  • 3 tl gember

  • 2 tl kaneel

  • 1 tl nootmuskaat 

  • snufje zout 

  • optioneel suikerglazuur

 

 

 

 

Meng de boter, suiker en siroop tot een smeuïg mengsel. Voeg het ei toe en meng nogmaals.

Het speltmeel of bloem, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout mogen er nu bij. Meng alles goed door elkaar. 

Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 160ºC. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je werkblad en je deegroller met speltmeel of bloem. Rol het deeg uit, tot 3 à 4 mm en steek de koekjes uit. 

Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes tussen de 10 en 15 minuten. Laat afkoelen. 

Als je wilt geef je de cookies met suikerglazuur of fondant een leuk gezichtje.

♥ Tip: in een glazen pot blijven ze zeker 1 week goed. 

Veel plezier met het maken van dit recept.

Schitterende feestdagen 
en geniet volop! 

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book