Appelbeignets
Je hebt nodig:
4 grote Goudrenetten of Elstars
1 + 1 volle eetlepel kaneel
250 gram volkoren speltmeel
3 el + 5 el kokosbloemsuiker
2 eieren
300 ml melk of water
Half zakje bakpoeder
Snufje zout
Kokosolie of andere olie om in te bakken
Klop de twee eieren los. Meng hier een beetje melk of water doorheen en voeg dan beetje bij beetje het meel toe. Bakpoeder en zout erbij. Als laatste voeg je 3 el kokosbloesemsuiker en 1 el kaneel toe aan het beslag.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd er plakken van een halve centimeter van.
Verhit de olie tot 180 graden.
Doe de kokosbloesemsuiker en kaneel in een kom. Wentel de appelplakken door het suiker en kaneelmengsel.
Als de appels bedekt zijn met kaneel en suiker dan haal je deze door het beslag. Beetje laten uitlekken en direct het vet in.
Bak de appelbeignets een paar minuten aan alle kanten bruin. Probeer de appelbeignets maar 1 keer te draaien, anders kan de korst kapot gaan.
Strooi het suiker-kaneelmengsel wat je nog over hebt over de warme appelbeignets.



Recept printen?