Verrukkelijk bananenbrood
Wil je eens iets anders ontbijten of een als gezonde snack voor tussendoor?
Probeer dan eens dit recept voor bananenbrood!
Voedzaam en gezond!
Wat heb je nodig:
100 gram amandelmeel
75 gram havermout
3 eieren
150 gram dadels
3 bananen
4 el rauwe cacaosnippers
2 tl natriumbicarbonaat/ backing soda
1 tl kokosrasp
2 tl kaneel
snufje (Himalaya)zout
50 gr walnoten fijn gehakt (of andere ongebrande noten)
Verwarm de oven voor op 180℃
Doe de bananen, dadels en eieren in een blender. Meng dit in een paar minuten tot een glad mengsel. Mocht je geen blender hebben dan kun je ook gebruik maken van een staafmixer. (De structuur blijft dan iets grover)
Doe het bananenmengsel in een mengkom met daarbij de rest van de ingrediënten. Klop dit goed door elkaar.
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet het mengsel in de vorm en plaats deze voor 45 minuten in de oven. Een stukje warm bananenbrood is heerlijk met een beetje roomboter.
♥ Tip: Mocht je twijfelen of het brood wel gaar is, steek dan een mes midden in het brood. Trek het mes er langzaam uit. Lamet schoon? Dan is je bananenbrood klaar!