Gegrilde tonijnsteak
Dit heb je nodig voor twee personen:
250 gram tonijnsteak
100 gram ongekookte zilvervliesrijst
200 gram peultjes
2 grote wortelen
2 tl kerriepoeder
2 tl bouillonpoeder
3 volle el Griekse yoghurt
1 el crème fraīche
2 tl gedroogde of diepgevroren peterselie
halve teen knoflook
1 el roomboter
2 el olijfolie
peper
zout
Vul een pan met water voor de rijst. Voeg de kerriepoeder, bouillonpoeder en de rijst aan dit water toe. Kook de rijst volgens beschrijving op het pak.
Was de groenten en snijd deze in reepjes. Zet een koekenpan op het vuur met één eetlepel olijfolie. Bak hier de groenten in gaar. Bestrooi met wat peper en zout.
In een schaaltje mogen de crème fraîche, yoghurt, fijn geperste knoflook en peterselie. Meng dit goed door elkaar.
Giet de rijst af en meng hier de roomboter doorheen.
Verhit een koekenpan met de andere eetlepel olijfolie. Bestrooi de steak met wat peper en zout naar eigen smaak. Bak de tonijn rosé.
Leg de groenten op een mooi bord met daarnaast de rijst en bovenop de groenten mag de tonijn. De saus serveer je apart.