Verrukkelijke gevulde kip
Kipfilet vind ik een fijn product om mee te werken. Het schoonmaken is wat minder, maar je kunt er heerlijke recepten mee maken.
Of iets originelers, de kip vullen! Bekijk de video of mocht je daar geen tijd voor hebben, dan vind je hieronder het recept van deze overheerlijke gevulde kipfilet.
Bekijk de video hier naast ->
Wat heb je nodig voor 1 portie:
1 kipfilet
3 dunne plakken rookvlees
30 gram fetablokjes
1 tl Provençaalse kruiden
2 el olijfolie
200 gr broccoli roosjes
snufje nootmuskaat
2 satéprikkers
1 bouillonblokje
Verwarm de oven op 180°C.
Verwijder de slechte delen van de kipfilet. Neem een stuk vershoudfolie en een groot mes. Leg de kipfilet op een snijdplank en sla deze plat. Goed plat slaan!
Leg de plakken rookvlees op de kipfilet samen met de blokjes fetakaas. Rol de kipfilet op. Zorg ervoor dat de rookvlees en fetakaas niet te zien is. Prik de kipfilet dicht met de satéprikkers.
Meng in een kommetje de olie met de kruiden, peper en zout. Bestrijk de kipfilet met dit oliemengsel. Bak de kipfilet aan alle kanten bruin in een koekenpan.
Zet een pan met water op het vuur met het bouillonblokje. Was de broccoliroosjes en kook deze voor zo’n 7 à 8 minuten in het bouillonwater. Afgieten en nootmuskaat erover.
Neem een ovenschaal en leg de kipfilet in de ovenschaal. Stuk aluminiumfolie erover en de oven in. Ongeveer 35 a 40 minuten laten doorgaren in de oven. Checken? Maak er dan voorzichtig een snede in.
Lekker samen met vers gekookte broccoli!