Gezonde glutenvrije pancakes
Dit is het originele Amerikaanse recept van de pancake maar dan in een gezonder jasje. Eigenlijk ga je met dit recept terug naar de basis, zoals de pannenkoek vroeger gemaakt werd.
Het authentieke redept van de pannenkoek, werd gemaakt met boekweit, melk en eieren. Dit recept van de gezonde Amerikaanse pancakes is weer op basis van boekweit.
Wat heb je nodig voor 6 pancakes:
75 gram amandelmeel
75 gram boekweit- of havermeel (of speltbloem)
een halve banaan
1 eetlepel bakpoeder of natriumbicarbonaat
250 ml amandelmelk
1 ei
boter of kokosolie om in te bakken
Alle ingrediënten behalve de boter mogen in een maatbeker. Pureer dit alles tot een glad mengsel.
Verhit in een kleine koekenpan een klontje boter. Als deze helemaal gesmolten is, maak je een kleine cirkel van 15 cm doorsnee met het beslag.
Bak de pancake totdat de bovenkant bijna droog is en er kleine gaatjes ontstaan. Draai de pancake om en bak je deze kant nog even totdat ook deze kant goudbruin is geworden.
Hup, volgende beetje boter in de pan en de rest van de pancakes bakken.
♥ Tip: Je kunt altijd een beetje kaneel of vanille extract toevoegen voor een extra touch!
Recept printen?