Pompoen kokos soep
1 kleine winterpompoen
1 teen knoflook
1 bouillonblokje
1 rode ui
2 el olijfolie
1 volle theelepel kerriepoeder
200/250 ml kokosmelk
pompoenpitten en zonnebloempitten
peper en zout
Maak de pompoen en ui schoon en snijd deze in stukken. Zet een kookpan op het vuur met de olijfolie. Voeg hier de ui aan toe. Fruit het uitje zachtjes aan, knijp na een paar minuten de knoflook uit boven de pan.
Voeg dan de kerriepoeder eraan toe. Even zachtjes aanfruiten met elkaar. Dan mag de pompoen erbij. Goed roeren.
Voeg de kokosmelk en bouillonblokje erbij. Draai het vuur laag. Deksels op de pan en zachtjes laten smoren.
15 minuten laten koken. Soep pureren.
Rooster de pompoen- en zonnebloempitten. Serveer de soep met een eetlepel geroosterde pitten en evt. wat kookroom.
Recept printen?