Pompoen spaghetti bolognese
halve pompoen
3 wortels
500 gram snoeptomaatjes
2 puntpaprika's
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde oregano
1 bouillonblokje of bouillonpoeder
500 gram rund of vega gehakt
4 el olijfolie
droge spaghetti pasta naar keuze
Maak alle groenten schoon. Snijd de wortel in plakjes, de paprika in stukjes, snipper de ui en één teen knoflook, snijd de pompoen in blokjes. De tomaten mogen heel blijven.
Zet een pan met de olijfolie op het vuur. Fruit hierin het uitje met de knoflook in aan.
Voeg hier de wortel en paprika aan toe. Na een paar minuten mag de pompoen erbij en als laatste de tomaten.
Het bouillonblokje en de één theelepel oregano mogen erbij in de pan. Plaats het deksel op de pan. Draai het vuur laag. Laat de saus zo'n 10 tot 15 minuten garen.
Saus gaar? Pureer deze met de staafmixer of met de blender.
Zet een koekenpan op het vuur en rul hierin het gehakt. Mocht je vega gehakt gebruiken dan dien je er een beetje olijfolie aan toe te voegen.
Voeg de saus bij het gehakt. De theelepel oregano erbij en het laatste teentje knoflook er boven uitknijpen. Nu hoef je alleen nog maar de pasta naar wens te koken.



Recept printen?