Spruitjes Salade
Spruitjes staan stijf van de vitaminen C, daarom een vegetarisch recept met spruitjes en quinoa.
Dit heb je nodig voor een 2 personen:
350 gram schoongemaakte spruitjes
60 gram geitenkaas
80 gram ongekookte quinoa
bouillonblokje of -poeder
handje granaatappelpitten
2 el amandelschaafsel
2 el honing
1 el mosterd
2 el witte balsamico azijn
Keltisch zout of zeezout
2 el olijfolie
Kook de quinoa volgens de beschrijving op het pak. Voeg aan het water het bouillonblokje of de poeder toe.
Halveer de spruitjes.
Verhit in een antiaanbakpan de olijfolie. Bak hierin de spruitjes ongeveer 7 à 8 minuten goudbruin.
Voeg wat peper, zout en 1 el honing. Zet het vuur laag.
In een kommetje meng je de andere eetlepel honing met de mosterd en balsamico.
Giet de quinoa af en doe deze in een schaal. Meng hier de spruitjes en de dressing doorheen.
Rooster in een koekenpan het amandelschaafsel.
Leg de quinoa op een mooi bord en strooi hier de granaatappel samen met de geitenkaas over.
Evt. wat zeezout er over verdelen en als laatste het amandelschaafsel.
♥ Tip: vervang het amandelschaafsel door pistachenootjes. Krijg je net even een andere bite.
Recept printen?