Tomatensoep a la crème
Soms is het best lastig om iets gezonds, simpels en nog eens overheerlijk lekkers te maken. Dit recept is een hit bij jong en oud. Zelfs de kleinste van 1 jaar kun je hier blij mee maken.
Wat heb je nodig voor 4 porties:
1 el olijfolie
1 rode ui
2 wortels
200 gram snoeptomaten
5 rijpe tomaten
1 puntpaprika
1 rode paprika
100 ml crème fraîche
3 tl bouillonpoeder
beetje zout en peper
basilicum ter garnering
wat extra water
50 gram ongekookte quinoa
Snijd het uitje fijn. Verhit de olijfolie in een pan. Zet op een laag vuurtje. Smoor het uitje zachtjes.
Ondertussen was je alle andere groenten en snijd deze fijn.
Als eerste mag de wortel bij het uitje. Dit laat je een paar minuten samen smoren. Dan voeg je alle andere groenten toe.
Bouillonpoeder erbij en wat peper plus zout.
Zet de pan op een middelmatig vuurtje en laat lekker doorkoken tot dat alle groenten zacht genoeg zijn dat je de soep kunt pureren.
Als je de soep gepureerd hebt bepaal je zelf of je wat water wilt toevoegen.
Zet de pan terug op het vuur. Voeg de quinoa toe en kook de quinoa gaar.
Als de quinoa gaar is, haal je de pan van het vuur en roer je de crème fraîche door de soep.
In mooie kommen scheppen en wat basilicum als finish in touch.
♥ Tip: dit recept is ook lekker met wat speltpasta als vermicelli.
Recept printen?