Worteltjestaart
Worteltjestaart vies hè? ;) NOT!
Met dit recept ben jij straks de ster in huis. Het is namelijk een taartje waar iedereen verslaafd aan gaat raken.
Een kleine tip: maken en op tafel zetten, niet zeggen wat erin zit!
Niemand zal je geloven dat jouw super baksel zonder geraffineerde suiker gemaakt is. Believe me!
Je hebt nodig voor een taartje van ø 20cm:
125 gram dadels zonder pit
200 gram schoongemaakte wortelen
50 gram kokosmeel
1 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
5 eieren
50 gram kokosolie (vloeibaar)
50 gram roomboter (zacht)
1 tl natriumbicarbonaat / wijnsteenbakpoeder
75 gram gemalen gemengde noten
een snufje zout
100 ml slagroom
100 gram naturel roomkaas
4 tl agaversiroop / honing
1 citroen
1/2 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Rasp de wortelen in een keukenmachine. Doe deze in een kom waarin je alles door elkaar gaat mixen. Maal ook de gemengde noten fijn en voeg deze bij de wortelrasp.
Doe de dadels, boter, kokosolie en 3 eieren in de keukenmachine. Maal dit alles tot een glad geheel. Voeg dit mengsel bij de wortelrasp in de kom. Meng met de mixer door elkaar.
Voeg de laatste eieren, 1 tl kaneel, 1 tl speculaaskruiden, natriumbicarbonaat, kokosmeel toe. 5 minuten goed door roeren.
Vet de bakvorm in. Het beslag mag in de vorm. Plaats de vorm voor zo'n 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Voordat je de taart eruit haalt even checken of dat deze gaar is. De taart laten afkoelen dan pas kun je topping maken.
Klop de slagroom met roomkaas, agavesiroop, 1/2 tl kaneel, sap van een halve citroen en een half theelepeltje citroenrasp. Proeven of dat je de topping voldoende smaak vind hebben. Anders voeg gewoon nog wat citroensap toe.
Laat de taart in de bakvorm. Verdeel de topping over de taart en plaats de taart voor zo'n 4 uur in de koelkast.
♥ Tip: Je kan de taart ook in de vriezer op laten stijven, dan is ie sneller klaar! Smakelijk!
Recept printen?