Zelfgemaakte tomatensaus
Yes, weer een gerecht dat je simpelweg kunt maken met de producten die je vast nog wel ergens in je voorraadkast hebt staan. En zo niet, dan zijn het zeker dingen die je standaard in je kast dient te hebben.
Wat heb je nodig voor twee personen:
2 el tomatenpuree
1 blikje gezeefde tomaten
1 klein potje mais
1 klein potje doperwten of uit de diepvries
1 klein potje worteltjes
2 tl Italiaanse kruiden
2 tl bouillonpoeder
1 uitje
spaghetti naar keuze
evt. gehakt of tonijn uit blik.
1 tl paprikapoeder
1 el olijfolie
peper en zout
Snijd het uitje fijn. Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar het uitje bij.
Voeg daar de tomatenpuree bij en laat heel even samen bakken. Dan voeg je de gezeefde tomaten erbij plus de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, bouillonpoeder, 2 el worteltjes een beetje peper en zout.
Dit laat je ongeveer 10 minuten flink smoren dat het vocht van de tomaten een beetje inkookt.
Haal de pan van het vuur en pureer de saus.
Bak dan het gehakt en kook de spaghetti volgens beschrijving op het pak.
Doe de tomatensaus weer terug in de pan en zet op een laag vuurtje. Voeg de doperwten, mais en gehakt of tonijn toe. Laat dit zachtjes warm worden.
Als de pasta klaar is kun je aan tafel.
♥ Tip: Deze tomatensaus kun je met heel veel dingen gebruiken. Het slimste is dan ook om een flinke pan te maken en een deel in te vriezen, dan zit je altijd gebakken.
Recept printen?