top of page

Kikkererwtencurry

In tijden van thuis zitten en beperkt zijn in de vrijheid om op ieder moment boodschappen te kunnen doen, zijn recepten die gemaakt zijn van en met producten die lang houdbaar zijn ideaal. Nou, dit recept is daar eentje van.

Wat heb je nodig voor twee personen:

  • 300 gram snoeptomaatjes of een blikje tomatenblokjes

  • 1 potje kikkererwten (+/-350 gram)

  • 2 tl kerriepoeder

  • 1 tl paprikapoeder

  • 2 tl bouillonpoeder

  • 1/2 tl gemberpoeder (of een vleugje chilipeper)

  • een half teentje knoflook

  • 1 tl peterselie (diepvries of gedroogd)

  • 1 uitje

  • snufje peper

  • evt. een tl mosterdzaad

  • 2 el olijfolie

Snijd het uitje in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een pan. Zet op een laag vuurtje. Smoor het uitje zachtjes. 

Voeg de kerrie- en paprikapoeder toe. Roer het door het gefruite uitje. Voeg dan de bouillonpoeder, gemberpoeder, mosterdzaad, de fijngesneden knoflook en de snoeptomaatjes toe. 

Dit ook zachtjes laten smoren. Tot alle tomaatjes zacht zijn met de deksel op de pan. Gebruik je een blikje tomatenblokje, laat dan het vocht een beetje inkoken. Ongeveer 10 minuten zonder deksel.

Laat de kikkererwten uitlekken. Even afspoelen en voeg deze bij het tomatenmengsel. Voeg een klein beetje peper en zout toe. Deksel op de pan en 20 minuten zachtjes smoren.

♥ Tip: dit recept is heerlijk met wat gekookte zilvervliesrijst of bulgur.

Kikkererwtencurry
ebook afvallen tips 2023.png

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken!"

Download hier jouw GRATIS E-Book

PDF.png
Logomakr_9e3oTI.png

Recept printen?

bottom of page