top of page

De KoelkastCoach

....In mijn jeugd had ik een eetprobleem. Anorexia.

De vele therapieën en voedingsdeskundigen hebben mij toentertijd niet kunnen helpen.

 

Maar door bewustwording en een unieke verandering van levensstijl is het mij toch gelukt. 

Vandaar dat ik nu, met al mijn ervaring, na diverse studies en cursussen, andere mensen help met het geven van het juiste voedingsadvies.

 

Daarbij heb ik een unieke verandering van levensstijl-methode ontwikkeld. De formule is eigenlijk heel simpel; gezond en lekker eten. 

Ik ben ervan overtuigd dat een ieder, met een beetje hulp, 'gezond' kan leven. 

 

Die hulp geef ik je graag! Lees hier meer over deze unieke methode.

Opleidingen & studies

​Veel lichamelijke klachten kunnen grotendeels verminderd worden en soms zelfs verholpen worden door meer gezonde en natuurlijke voeding. Dit fascineerde mij enorm. Dat de natuur zoveel gezonde stoffen heeft die ons lichaam gezond en fit kunnen maken. Daarom wilde ik van alle kanten informatie vergaren om een gedegen voedingsdeskundige te worden.

  • Hormoon Factor Trainer

  • Medische Basis Kennis

  • Orthomoleculaire Geneeskunde

  • Personal Training

  • Step & Aerobic Master

  • Allround fitness 

  • Sportmassage 

  • Diverse andere sportopleiding 

 

​De verscheidenheid aan opleidingen geeft een goed beeld als het gaat om de juiste voeding. Er zijn namelijk zoveel mengingen als het gaat om voeding, maar wat past er nu juist bij jou?!

voedingsdeskundige - de koelkastcoach.jp

Voedingsdeskundige

Dat ​gezond eten beter voor je is dan ongezonde voeding is voor iedereen zo klaar als een klontje, maar dat de juiste balans in je eetpatroon er voor kan zorgen dat jij je fitter, energieker en blijer voelt is voor veel mensen nog een raadsel. Helaas worden we ook nog dagelijks misleid door de grote hoeveelheden reclames maar vooral de marketingcampagnes in de media en de supermarkten. 

Je hier enorm tegen verzetten heeft geen zin, want die strijd ga je toch niet winnen. Ik kan wel als voedingsdeskundige jou helpen betere keuzes te maken en je vertellen waarom dingen minder goed of juist goed voor je zijn. 

Een orthomoleculair voedingsdeskundige helpt je als het gaat om een gezond eetpatroon waarbij je een paar kilo's kwijt wilt, maar ook voeding gerelateerde klachten komen onder de aandacht. Door de combinatie van gezonde voeding en een orthomoleculaire denkwijze wordt er veel specifieker gekeken naar waar de schoen wringt. 

Orthomoleculaire houdt in dat er dieper ingegaan wordt op de micro-nutriënten die je lichaam nodig heeft. Micro-nutriënten zijn vitaminen en mineralen. Een tekort of overschot hiervan kan je systeem verstoren waardoor er lichamelijke ongemakken ontstaan. Dit proces kan soms heel lang voortkabbelen dat je er pas na jaren achter komt of iets aan je lijf merkt. Je kunt je voorstellen dat het herstellen hiervan ook een lange poos nodig heeft, maar dan wordt het ook écht beter. Een symptoomanalyse, jouw eetdagboeken en een evt. bloedtest geven een duidelijk beeld van jouw lichamelijke problematiek. 

Het woord voedingsdeskundige zegt het natuurlijk al, een deskundig persoon die verstand heeft van voeding en je daarbij kan coachen. Misschien heb jij je weleens verdiept in hetgeen je per dag eet maar het kan ook heel goed zijn dat jij je dat nog nooit hebt afgevraagd. Om je een kijkje te geven in het eetpatroon van de gemiddelde Nederland zie je hieronder een foto. Op de foto zie je de hoeveelheid suikers die je ongemerkt binnenkrijgt op een dag. Terwijl deze foto nog niet eens zo extreem is. Suiker is helaas één van de grootste gevaren van onze tijd. 

Orthomoleculaire geneeskunde

Een doorsnee eetpatroon...

Ga maar met je muis over de foto.

IMG_5843.jpg

2 klontjes

200ml Griekse yoghurt

12 klontjes

2 bruine boterhammen met kaas

7 klontjes

portie muesli

6 klontjes

banaan

5 klontjes

appel

7 klontjes

vers sap

37 klontjes

bord pasta met saus

3 klontjes

glas melk

bottom of page