Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Orthomoleculair Voedingsdeskundige

"De missie van het platform De KoelkastCoach is om zoveel mogelijk mensen te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities

Suiker vergif?!

Podcast nummer 7 gaat over geraffineerde suiker, fructose en zoetstoffen. Is dit nu écht zo slecht voor je?

 

Omdat er zoveel verschillende benamingen voor suiker zijn die voor voorkomen op verpakkingen, help ik je een handje en vind je hieronder een lijst en gezondere alternatieven. 

 

Het gebeurt namelijk regelmatig dat je als consument misleid wordt. Door andere benamingen zodat je tóch producten aanschaft waar veel suiker aan is toegevoegd zonder dat je het in de gaten hebt.

Wees dus alert als je iets nieuws wilt proberen waarvan je nog niet precies weet wat erin zit.

Heb je de podcast nog niet geluisterd? Klik dan hier om 'm als nog te beluisteren!

Podcast!

Podcast 7

Benamingen Suiker

  • Sucrose

  • Sacharose

  • Saccharose

  • Stroop

  • Siroop

  • Fruitsuiker

  • Fructose

  • Fructosestroop

  • Druivensuiker

  • Dextrose

  • Glucose

  • Glucosestroop

  • D-glucose

  • Glucose-fructosestroop

  • Melksuiker

  • Melkpoeder (bevat 51% suiker!)

  • Vruchtensapconcentraat

  • Geconcentreerd perensap

  • Geconcentreerd appelsap

  • Geconcentreerd vruchtensap

  • Kaneelsuiker

  • Lactose

  • Galactose

  • Moutsuiker

  • Maltose

  • Maltodextrine

  • Basterdsuiker

  • Poedersuiker

  • Kristalsuiker

  • Rietsuiker

  • Bietsuiker

  • Demerara

  • Honing

  • Nectar

  • Palmsuiker

  • Kokosbloemsuiker

  • Kokosbloesemsuiker

  • Ahornsiroop

  • Esdoornsiroop

  • Maple Syrup

  • Melasse

  • Molasses

  • Zwarte rietsuikermelasse

  • Blackstrap Molasses

  • Muscovado

  • Barbados suiker

  • Agavesiroop

  • Agavenectar

  • Turbinado

  • Oersuiker

  • Panocha

  • Panela

  • ​Piloncillo

  • Parelsuiker

  • Maïssuiker

  • Maisstroop

  • Rijstsuiker

  • Rijststroop

  • Invertsuiker

  • Invertstroop

  • Treacle

  • Caramel (verhitte suiker)

  • Basterdsuiker (licht & donker)

  • Geleisuiker

  • Vanillesuiker

  • Dadelstroop

  • Tarwestroop

  • Schenkstroop

  • Bruine suiker 

  • Kandij(-suiker)

  • Gula djawa

  • Gula kelapa 

  • Gula aren

  • Tafelsuiker

  • Geraffineerde suiker

  • Johannesbrood siroop

  • Carob siroop​

 

Slimme alternatieven

STEVIA

Stevia is een natuurlijk product dat meestal gewonnen wordt van de bladeren van de steviaplant. 

Ondanks dat dit een gezondere vorm van zoetstof is, zit er toch een addertje onder het gras. Er bestaat namelijk ook geraffineerde stevia onder de naam stevioside. Echte goede stevia is kostbaar, dan weet je wel zeker dat je geen rommel koopt. 

Direct bestellen? Klik hier!

LUCUMA

Komt ook uit Zuid-Amerika en dan wel uit Peru. Deze vrucht behoort écht tot de superfoods. Het staat namelijk stijf van de vitaminen, mineralen, vezels en allerlei antioxidanten. 

Doordat lucuma een lage glycemische index heeft maakt je bloedsuiker niet zo'n hoog sprongetjes na het eten van deze natuurlijke suiker soort. En is daarom ideaal om te gebruiken als je een paar kilo's kwijt wilt. 

Klik hier om direct te bestellen

YACONPOEDER OF -SIROOP

De smaak van yacon heeft iets weg van karamel en appel daarom heeft deze yaconsiroop ook de bijnaam "appelsiroop".

 

Yacon is afkomstig van een plant uit Zuid-Amerika. Het wordt door je lichaam redelijk goed geaccepteerd en heeft niet al te veel invloed op de bloedsuiker. Vandaar dat het ook een redelijk prima vervanger voor suiker is. Het staat ook nog eens strak van de ijzer, stimuleert de spijsvertering en ruimt slechte stoffen op in 't lichaam.

Wil je poeder? Klik hier!

En voor siroop neem je hier een kijkje. Tis wel vrij prijzig.

PALMSUIKER EN KOKOSBLOESEMSUIKER

Dit is één van de weinige suikers die je bloedsuiker minder belast. Let wel op dat je goed de verpakking leest of er ook daadwerkelijk alleen maar deze suiker in zit en je niet genept wordt.

Klik hier voor een goede keuze.

In de video hieronder kun je zien hoe deze suiker gewonnen wordt, misschien leuk om te weten. :)

MESQUITEPOEDER

Je zou denken dat het hier om een poeder gaat dat gemaakt wordt van fijngemalen muggen (mosquitos) maar dat is niet geval. Alhoewel dit poeder voornamelijk in Zuid-Amerika wordt gewonnen. 

Het poeder wordt gemaakt van de peulvruchten van de mesquiteboom. Dit magische poeder heeft de kracht om de bloedsuiker optimaal te houden, dus zorgt voor weinig schommelingen. 

Klik hier om te bestellen!

49GEHEIMENCOVER_DEKOELKASTCOACH.png

Kan ik je blij maken met een GRATIS e-boek met

49 tips om op een gezonde manier af te vallen?​ 

 

Je download 'm hier gratis!