Heerlijke chocolade muffins

Tadaaaaa! Overheerlijke warme chocolade muffins. Dit recept is een gezonde versie van de franse moelleux au chocolat. Het originele recept wordt gemaakt met gewone suiker en tarwebloem. In dit recept is dat vervangen door speltmeel. Mocht je liever kiezen voor boekweitmeel dan kan dat ook prima.

 

Chocolade muffins "om-je-vingers-bij-af-te-likken"! :)

 

Wat heb je nodig:

  • 25 gram  roomboter of kokosolie (gesmolten)

  • 250 gram pure chocola (van 72% cacao of meer)

  • 100 gram kokospalmsuiker

  • 2 grote eieren

  • 25 gram speltbloem/boekweitmeel

  • 8 papieren cakevormpjes

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de 8 cakevormpjes op een bakplaat.

 

Smelt 175 gram van de chocola in een kom (boven kokend water).

 

Klop de boter/olie met de suiker tot een glad mengsel. Eén voor één de eieren erdoor klusten en een klein snufje zout.

 

Roer de bloem losjes door het suiker mengsel.

 

Haal de chocola van het vuur en meng dit voorzichtig en geleidelijk door het beslag. Het mengsel dient behoorlijk in te dikken.

 

Schep met een lepel het beslag in de vormpjes, een stukje pure chocolade erop, en weer een lepel beslag.

 

Bak de muffins ongeveer 8 minuten op 200°C. En voilà, de iets wat verantwoordere 'Moelleux au Chocolat' zijn klaar!

 

♥ Kies altijd voor 72% chocola of meer. Dit is vele malen gezonder dan chocola met meer cacao, wat weer goed beter is voor je lichaam.

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

Dit recept delen?

Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Dé Online Voedingsdeskundige

"De missie van De KoelkastCoach is om jouw te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen, met afvallen als doel!"

Condities

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon