Gezonde brownie

Het is niet zo netjes om jezelf een paar veren in je reet te steken, maar dit recept is echt VERRUKKELIJK! Dit recept is meer dan een brownie. Want het bevat zonder geraffineerde suiker, bloem of zelfrijzendbakmeel. Juist wel met avocado, wortel en amandelen...!

Wat heb je nodig voor 20 stukjes:

Voor de brownie:

  • 100 gram chocola van 85% cacao 

  • 3 eieren

  • 1 avocado

  • 1 tl citroenrasp

  • 50 gram cacaopoeder

  • 300 gram winterpeen of 150 gram geraspte wortel

  • 200 gram dadels

  • 150 gram amandelmeel

  • 1 tl natriumbicarbonaat/wijnsteenbakpoeder

  • 1 vel bakpapier

 

Voor de topping:

  • 100 gram chocola van 85% cacao

  • 4 el kokospalmsuiker 

  • 2 el ongebrande amandelen

 

 

 

 

 

Wel de dadels ongeveer 15 minuten in een schaaltje met heet water.

 

Verwarm de oven op 180°C. Zet een pan met water op het vuur waar boven een schaal kan hangen, zodat je daarin de chocola kan smelten.

Schil de winterpeen en rasp deze fijn. Pel de avocado en snijd in blokjes.

Giet de dadels af en doe deze samen met de avocado, eieren en wortelrasp in een keukenmachine of maatbeker met staafmixer. Meng dit alles tot een glad mengsel.

 

Schep het mengsel in een grote kom. 

 

Voeg 50 gram cacao, de tl citroenrasp, amandelmeel en natriumbicarbonaat bij het mengsel  en spatel alles er zachtjes doorheen.

 

Smelt 100 gram chocola (au bain marie) in een kom boven de pan met heet water.  

 

De chocola mag bij het 'deeg', ook dit spatel je er zachtjes doorheen.

 

Bedek een ovenschaal met bakpapier. Giet het deeg in de ovenschaal en verdeel dit tot een dikke plak van anderhalve centimeter.

 

Plaats de ovenschaal voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. 

 

Checken of de brownie gaar is? Haal de ovenschaal uit de oven en druk zachtjes met je hand op het deeg. Als het deeg mee veert dan is je deeg klaar en mag je 'm 30 minuten laten afkoelen. 

 

Topping:

 

Smelt de laatste 100 gram chocola samen met de kokospalmsuiker in een schaal weer boven een pan met heet water, voeg 2 el water toe zodat je een smeuïg mengsel krijgt.

 

Verdeel de gesmolten chocola over de brownie. Hak de amandelen fijn en garneer je brownie met de amandelen. 

♥ Ben heel benieuwd wat jij van dit recept vindt. Mail me gerust een fotootje en jouw mening!

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken"

Download hier jouw GRATIS E-Book

Dit recept delen?

Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Dé Online Voedingsdeskundige

"De missie van De KoelkastCoach is om jouw te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen, met afvallen als doel!"

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Condities