top of page
Over

overgangsklachten

Helaas krijgen alle vrouwen er in mindere of meerdere mate last van; opvliegers, onregelmatige menstruatie, slappe huid, 's nachts enorm zweten en allerlei andere vage heftige klachten. Precies, de overgang is begonnen.

 

De overgang oftewel de menopauze is lichamelijk gezien een "nare" periode. Er komen veel ongemakken bij kijken. Gelukkig niet voor iedereen even heftig.

 

Overgangsklachten zijn er in verschillende vormen en maten. Toch zijn er genoeg maatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat deze "nare" periode minder naar verloopt. Sommige huisartsen adviseren de hormoonhuishouding te stimuleren om overgangsklachten te reduceren.  

 

Mocht je dit overwegen, lees je dan goed in voordat je deze beslissing neemt. Er zijn allerlei onderzoeken over borstkanker en hormoontherapie.

Hormoontherapie kan voor sommige mensen een oplossing zijn, toch zou ons advies anders zijn. Door middel van aanpassingen in je levensstijl en voedingspatroon is er veel winst te behalen als het gaat om overgangsklachten. Doordat je hormonen opeens een ander leven gaan is het noodzakelijk ze weer de juiste richting op te sturen.

 

Diabetes mellitus 2 of ook wel suikerziekte is een veel voorkomt probleem tijdens de overgang. Eén van de ergste overgangsklachten die veel voorkomt is gewichtstoename. Dit komt doordat deze lichamelijke verandering juist vraagt om zoetigheid.

Een te laag vetpercentage is ook niet aan te bevelen omdat dit juist weer voor andere lichamelijke problematiek kan lijden. Een goed gestructureerd plan van aanpak en de juiste adviezen, zijn de sleutel tot minder overgangsklachten.

Hulp nodig? De KoelkastCoach helpt je graag!

Neem vrijblijvend contact op. 

bottom of page