Gezonde cheesecake
Deze feestelijke cheesecake is echt verrukkelijk en ook nog eens gezoet met alleen maar natuurlijke suikers. Er is geen geraffineerde suiker aan te passen gekomen en toch heerlijk zoet van smaak. Ik zeg; tijd voor een feestje :)
Wat heb je nodig voor dit taartje van 20cm ø
100 gram dadels
80 gram amandelmeel
1 1/2 tl kaneel
1 tl koekkruiden
30 gram gesmolten roomboter
30 gram gesmolten kokosolie
een snufje zout
1 eetlepel kokossnippers/rasp
6 theelepels honing
2 tl citroenrasp
sap van 1 uitgeperste citroen
200 ml slagroom
200 gram roomkaas
roodfruit (frambozen, aardbeien, bessen etc.)
1 sinaasappel
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Smelt de boter en kokosolie in een pannetje. Doe de dadels, amandelmeel, 1 tl kaneel, 1 tl koekkruiden, snufje zout en gesmolten boter in een keukenmachine. Maal dit tot een smeuïg mengsel.
Vet de bakvorm in en verdeel het deeg onderop in het bakblik. Plaats de bakvorm voor zo'n 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Klop de slagroom, roomkaas, citroenrasp, 6 tl honing en het 1/2 tl kaneel tot een romig mengsel. Knijp de citroen uit boven de crème (pas op dat de pitjes er niet in vallen). Spatel dit zachtjes door elkaar totdat er een stevige slagroom ontstaat. Proef de crème. Lekker? Anders voeg je er gewoon nog een beetje honing aan toe.
Verdeel de room over gebakken bodem in de vorm en plaats de taart voor minimaal 5 uur in de koelkast.
Maak het fruit schoon. Schil de sinaasappel en snijd de partjes er tussen de vliesjes uit.
Verdeel het fruit op een mooie manier over de taart. Als laatst bestrooi je de taart met wat kokosrasp en klaar is je heerlijke healthy cheesecake!
♥ Tip: Je kunt natuurlijk ook voor agavesiroop kiezen ipv honing.
Recept printen?