Eiermuffins
Eiermuffins zijn ideaal als tussendoortje of om mee te nemen in je broodtrommel naar je werk. Zelfs koud kunnen ze prima gegeten worden.
Wat heb je nodig voor 8 eiermuffins:
één rode paprika
een halve courgette
half theelepeltje kerriepoeder
sambal naar smaak (mespuntje)
één theelepel paprikapoeder
6 eieren
geraspte kaas (geitenkaas of gewone kaas)
peper en zout
Verwarm de oven op 180ºC.
Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak daar de groente in.
Maak een plekje vrij in de koekenpan zodat je daar de kerriepoeder even in kunt aanbakken. Laat de kerriepoeder een paar minuten meebakken. Roer de kerriepoeder door de groente. Voeg de paprikapoeder en de sambal toe.
Zo'n 5 minuten zachtjes laten bakken.
Zet de muffinvorm op een bakplaat. Kluts de eieren in een kom met wat zout en peper. Verdeel de groente over 8 muffinvormpjes. Het geklutste ei mag erbij. Niet helemaal tot bovenaan vullen want anders stromen ze over.
Klein beetje geraspte kaas boven op de eiermuffins en de oven in.
Ongeveer 25 à 30 minuten op 180ºC.
Heerlijk om mee te nemen als lunch!
♥ Tip: Je kunt er ook voor kiezen iets minder eigeel toe te voegen. Kies dan voor 8 eieren, waarvan 4 met dooier en 4 alleen het eiwit.
Recept printen?