Fruitig Dessert
Dit dessert heeft iets fris, zachts, fruitigs, krokants en zoet. Alles omvattend en snel klaar!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 rijpe peer
1 rijpe banaan
2 el Griekse yoghurt
2 sinaasappels
2 el pistachenootjes zonder zout en ongebrand
1 tl honing
1 tl geraspte kokos
snufje zout
siliconen cupcake vorm
frambozen ter garnering
Maak de banaan en peer schoon. Snijd deze in stukjes. Doe de vruchten in een keukenmachine of gebruik een maatbeker met staafmixer. Voeg de yoghurt erbij en een heel klein beetje zout. Pureer alles tot een glad mengsel.
Het mengsel is voldoende om 4 cupcake vormpjes te vullen. Plaats de vorm in de vriezer.
Haal de vorm 30 minuten voor serveren uit de vriezer.
Schil de sinaasappel. Snijd deze in dunne plakken. Leeg de sinaasappel op 2 borden.
Plaats een koekenpan op het vuur. Rooster de pistachenootjes een paar minuten in de koekenpan. Voeg de theelepel honing erbij en haal van het vuur.
Plaats één of twee bananenperenijsjes in het midden van de sinaasappelschijfjes. Bestrooi met pistachenootjes, geraspte kokos en garneer met een paar frambozen.
♥ Tip: Liever geen yoghurt gebruiken? Laat dit dan gewoon weg. Kan best!
Recept printen?