Kikkererwtencurry
In tijden van thuis zitten en beperkt zijn in de vrijheid om op ieder moment boodschappen te kunnen doen, zijn recepten die gemaakt zijn van en met producten die lang houdbaar zijn ideaal. Nou, dit recept is daar eentje van.
Wat heb je nodig voor twee personen:
300 gram snoeptomaatjes of een blikje tomatenblokjes
1 potje kikkererwten (+/-350 gram)
2 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
2 tl bouillonpoeder
1/2 tl gemberpoeder (of een vleugje chilipeper)
een half teentje knoflook
1 tl peterselie (diepvries of gedroogd)
1 uitje
snufje peper
evt. een tl mosterdzaad
2 el olijfolie
Snijd het uitje in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een pan. Zet op een laag vuurtje. Smoor het uitje zachtjes.
Voeg de kerrie- en paprikapoeder toe. Roer het door het gefruite uitje. Voeg dan de bouillonpoeder, gemberpoeder, mosterdzaad, de fijngesneden knoflook en de snoeptomaatjes toe.
Dit ook zachtjes laten smoren. Tot alle tomaatjes zacht zijn met de deksel op de pan. Gebruik je een blikje tomatenblokje, laat dan het vocht een beetje inkoken. Ongeveer 10 minuten zonder deksel.
Laat de kikkererwten uitlekken. Even afspoelen en voeg deze bij het tomatenmengsel. Voeg een klein beetje peper en zout toe. Deksel op de pan en 20 minuten zachtjes smoren.
♥ Tip: dit recept is heerlijk met wat gekookte zilvervliesrijst of bulgur.
Recept printen?