Speculaasbrokken
Speculaas bestaat voor een groot gedeelte uit suiker. Nu weten we allemaal dat teveel suiker ongezond is.
Kokosbloemsuiker is daarentegen iets gezonder. Vandaar dat deze speculaasbrokken ook met deze suiker gemaakt zijn.
Makkelijk en snel klaar, want daar houd ik van. :)
Je hebt nodig voor 12 speculaasbrokken:
75 gram havermout
75 gram speltmeel
75 gram kokospalmsuiker
70 gram koude roomboter
4 el koud water
2 el speculaaskruiden
snufje zout
voor de afwerking:1 ei
een paar amandelen
Doe alle ingrediënten behalve het water in een kom of
keukenmachine. Begin met mengen. Na een paar seconden mag
het water er langzaam bij.
Meng alles een paar minuten, tot je een compact deeg hebt.
Verpak het deeg in plastic. Laat het deeg een half uur rusten
in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast. Maak een rol. Snijd plakken van
een halve centimeter dikte.
Leg de plakken op de bakplaat. Besmeer deze met wat
geklopt ei en druk er een amandel in mocht je dit in huis hebben.
Plaats de bakplaat voor zo'n 30 minuten in de oven.
♥ Tip: Speculaasbrokken zijn iets harder dan gewone speculaasjes, dus pas op voor je kronen. ;)
