Groente pastasaus
De originele versie van spaghetti bolognaise wordt gemaakt met rode wijn, wortel en gehakt. Heerlijk!
Alleen niet voor iedereen even makkelijk te maken, aangezien het veel tijd vergt.
Deze pastasaus is op basis van groente. Zelfs als je niet van koken houdt, is deze saus toch snel en simpel te maken.
Zeker het proberen waard! (Al zeg ik het zelf.. :)
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 halve rode paprika
1 rode ui
1 teen knoflook
een volle hand snoeptomaatjes
3 grote tomaten
2 bouillonblokjes
100 ml water
2 theelepels gedroogde oregano
speltpasta
2 eetlepels olijfolie
handje verse basilicum
Verwijder de schil van de ui en snijd deze in stukjes. Neem een wok- of hapjespan en plaats deze op het vuur. Verwarm de olijfolie in de pan samen met het gesnipperde uitje.
Was de paprika, tomaten en snoeptomaatjes en snijd in kleine stukjes. Als het uitje een beetje glazig is geworden mogen de groenten erbij.
De helft van het bouillonblokje toevoegen plus100ml water. Dit geheel zachtjes in laten koken +/- 10 minuten.
Zet een pan met water op het vuur met een heel bouillonblokje. Als het water kookt mag de pasta erin. Bereid de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
Haal de saus van het vuur en doe deze in een maatbeker. Pureer de saus. Schenk de saus weer in de pan en breng op smaak met zout en peper. Evt. een beetje crème fraîche of sojaroom.
Schep de pasta op bord met de tomatensaus er overheen. Wat geraspte kaas en verse basilicum toevoegen. Aan tafel!
♥ Tip: mocht je deze overheerlijke spagettisaus maken op een dag dat je de teugels iets laat vieren, voeg dan een klein beetje rode wijn toe en 50 ml water ipv 100. :)
Recept printen?