Krokante kokosmakronen
Kokos is een heerlijk product om mee te werken. Het geeft net even die extra touch aan een gezond recept. Let er alleen wel op dat je niet te vaak te veel kokos eet, want het zit wel bombol calorieën.
Dat wordt wel een uitdaging met dit recept want deze kokosmakronen zijn delicious!
Wat heb je nodig voor 6 à 7 kokosmakronen:
3 eiwitten van 3 eieren
150 gram geraspte kokos (het liefst van EkoPlaza)
150 gram kokospalmsuiker
Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak een kom en haken van de mixer vetvrij.
Klop in een vetvrije kom de 3 eiwitten stijf. Als je de mixer omhoog haalt en er blijven pieken staan, dan zijn de eiwitten stijf genoeg.
Spatel de andere ingrediënten zachtjes door de eiwitten. Niet roeren want dan sla je de eiwitten stuk.
Maak 6 of 7 even grote bollen van het mengsel. Beetje aandrukken, de kokos dient goed aan elkaar te plakken.
Plaats de bakplaat voor zo’n 15 minuten in de oven. Na 15 minuten mogen de kokosmakronen uit de oven. Het lijkt alsof ze nog niet gaar zijn, maar je dient ze even te laten afkoelen. Hoe moeilijk ook, want je wilt eigenlijk gelijk je tanden erin zetten. :)
♥ Tip: De kokos van Ekoplaza heeft een grove structuur. Vind ik prettiger voor dit recept.
Recept printen?