Gezonde ontbijtkoek
Heerlijk een plakje ontbijtkoek, alleen zit er in de voorverpakte ontbijtkoek, bijna geen gezonde voedingsstoffen. Dus, tadaaaa... een recept voor een gezonde ontbijtkoek.
Warme ontbijtkoek uit de oven met een beetje roomboter, hmmmm... loopt het water je al in de mond? :)
Wat heb je nodig voor een grote ontbijtkoek:
300 gram boekweitmeel
100 gram kokosrasp
100 gram amandelmeel
500 ml amandel- of hazelnootmelk
50 gram kokosolie
2 eieren
1 volle theelepels natriumbicarbonaat
3 tl kaneel
3 tl koek- of speculaaskruiden
200 gram dadels of rozijnen
1 rijpe banaan
een mespuntje zout
Verwarm de melk in een pannetje. Doe daar de kokosolie en de dadels of rozijnen bij. Breng dit aan de kook en laat afkoelen. De rozijnen dienen lekker zacht te zijn voordat je ze gaat verwerken
Verwarm de oven voor op 180ºC
Als de melk is afgekoeld dan doe je het mengsel in een maatbeker. Snijd de banaan in kleine stukjes en doe deze bij de melk. Pureer dit samen tot een glad mengsel
Doe het melk-mengsel in een keukenmachine/mengkom waarin je alles kunt mengen. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng dit ongeveer 5 minuten goed door elkaar, zodat het een luchtig beslag is
Neem een bakvorm, het liefst een langwerpige, en bedek deze met bakpapier
Doe het beslag in de vorm. Klop de bakvorm een paar keer tegen het aanrecht, zodat het beslag gelijk verdeelt is en er geen lucht meer in zit
Plaats de bakvorm voor zo'n 45 a 60 minuten in de oven. Na 45 minuten even checken met een mes of de ontbijtkoek helemaal droog is van binnen
Hoppa, je zelfgemaakte verantwoorde gezonde ontbijtkoek en aangezien roomboter op z'n tijd best mag. Verrukkelijk met een laagje roomboter.
♥ Je kunt de gezonde ontbijtkoek, als deze helemaal is afgekoeld, het beste in een plasticbak bewaren. Dan blijft de gezonde ontbijtkoek ongeveer 5 dagen vers.
Recept printen?