Peren-havermoutontbijt
Veel mensen houden niet van havermout, daarom zijn dit soort alternatieve ideaal als je er niet zo gek op bent. Dit ontbijt kun je prima de avond van te voren maken en eventueel meenemen naar je werk!
Je hebt nodig voor 2 potjes:
2 middelgrote rijpe peren
6 el havermout
2 mespuntjes vanille extract
een snufje zout
een halve theelepel kaneel
200 ml Griekse yoghurt
een handje ongebrande noten
1 eetlepel kokossnippers/rasp
Schil de peren en snijd deze in kleine stukjes. Prak de peren met een vork tot een glad mengsel.
Voeg de havermout toe, snufje zout en de vanille toe. Roer dit goed en verdeel de peer met havermout over 2 schaaltjes of potjes.
Meng de yoghurt met de kaneel en giet dit voorzichtig op het havermout-mengsel. Plaats de ontbijtjes in de koelkast tot dat je ze gaat gebruiken.
Voordat je de ontbijtjes serveert, garneer het ontbijt met wat ongebrande noten en kokosrasp.
♥ Tip: wil je meer smaak in je ontbijt, meng dat wat meer kaneel of vanille door het perenhavermoutontbijt.
Recept printen?