Specatulaire pompoensoep
Een pompoensoepje kan eigenlijk het gehele jaar door gegeten worden. De smaak verveelt niet snel. Het enige lastige aan dit soepje is het schoonmaken van de pompoen, voor de rest staat de pompoensoep in een hand omdraai op tafel!
Wat heb je nodig:
1 hele pompoen
een rood uitje
teentje knoflook
1 theelepel kerriepoeder
bouillonblokje
500 ml water
2 bosuitjes
een half rood pepertje
een handje pijnboompitten
en eventueel een beetje crème fraîche
Snij de ui en de knoflook fijn. Zet een grote pan op het vuur en bak daar, op een laag vuurtje, de ui met de knoflook in.
Ondertussen maak je de pompoen schoon. Schild er af en de pitjes eruit halen. Snijd hem in kleine stukjes.
Als de ui en de knoflook aangefruit zijn, voeg je de kerriepoeder toe. Laat dit even 3 minuten meebakken. Dan voeg je de pompoen toe. Ook dit even doorroeren en zo'n 3 minuten zachtjes laten bakken. Water en het bouillonblokje toevoegen.
Laat dit met de deksel op de pan, zo'n 30 minuten zachtjes pruttelen.
De staafmixer er doorheen, zodat een gladde soep hebt.
Op smaak brengen met peper en zout. Voeg gerust wat extra water toe als je de soep te dik vindt.
Als garnering geroosterde pijnboompitten, fijngesneden bosui en wat rode peper.
Je bent er in totaal ongeveer een uurtje mee bezig, maar dan heb je wel een verrukkelijke pompoensoep!
♥ Tip: de crème fraîche is extra die hoef je er niet aan toe te voegen. De soep heeft het niet speciaal nodig.
Recept printen?