Rozijnen-perenbrood
Dit brood is een goede vervanger voor het 'normale' rozijnenbrood. Zelfs als je last hebt van een glutenallergie, dan kun je dit recept prima eens proberen.
Dit heb je nodig:
70gram amandelmeel
30gram kokosrasp
150 gram boekweitmeel
2 rijpe peren
100 gram gewelde rozijnen
2 tl koekkruiden
1 tl natriumbicarbonaat
3 eieren
30 gram amandelschaafsel
100 gram appelcompote (zie recept)
snufje zout
een tl citroenrasp
Verwarm de oven op 180ºC.
Schil de peren en snijd deze in kleine stukjes. Pureer de peren met de staafmixer. Doe het perensap in een keukenmachine.
Voeg alle andere ingrediënten toe behalve de appelcompote en het amandelschaafsel. Meng dit alles goed door elkaar.
Als laatste spatel je de appelcompote en amandelschaafsel door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier bekleedde cakevorm.
Plaats het rozijnen-perenbrood voor zo'n 45 minuten in de oven. Voordat je het brood uit de oven haalt, eerst even checken of dat het brood helemaal droog is van binnen.
♥ Tip: houd je niet zo van de smaak van boekweit, dat kun je dit vervangen door havermout of speltmeel.



Recept printen?