Salade gegrilde pruimen
Fruit verwarmen is niet iets wat je dagelijks verwacht, maar het versterkt de smaak van het fruit juist extra. Daarom deze zomerse salade met gegrilde pruimen.
Dit heb je nodig voor een 2 personen:
4 flinke handen sla naar keuze
4 zoete rijpe pruimen
een courgette
100 gram rookvlees
handje gepelde pistachenoten
fetakaas (bepaal zelf maar de hoeveelheid)
2 tl honing
2 el witte balsamicoazijn
2 el water
1 volle theelepel mosterd
verse takjes tijm
4 el olijfolie
grillpan (liefst) en kaasschaaf
Verwijder de pitten van de pruimen en snijd deze in partjes. Meng deze met 2 el olijfolie, tijm en een beetje grof zeezout door elkaar. Zet ze even apart.
Was de courgette en snijd er met de kaasschaaf dunne plakken van. Besprenkel de courgette met olijfolie, peper en zout.
Zet de grillpan op het vuur en gril de plakken courgette hier in aan beide kanten. Let op, voorzichtig omdraaien want ze breken snel.
Leg de courgette op een bord zodat je de pruimen kunt gaan grillen in de pan. Op de bbq kan ook natuurlijk, alleen dan kun je de pruimen beter halveren i.p.v. in partjes, want anders vallen ze door je rooster heen.
Meng de dressing; honing, mosterd, balsamicoazijn en water goed door elkaar. Meng de dressing door de sla.
Je kan de borden op gaan maken.
Verdeel de sla over twee mooie borden. Evenals de fetakaas, courgette, pistachenoten, rookvlees en de pruimen. Als laatste leg je een paar takjes gegrilde tijm op de salades.
♥ Tip: het rookvlees geeft een extra zout tintje aan de salade. Wil je liever geen vlees. Vervang dan de pistachenoten door gerookte amandelen.
Recept printen?