Zoete aardappelstamppot
In de winter is een stamppot een heerlijke bijkomstigheid. Makkelijk, snel en voedzaam. Vooral een stamppot met zoete-aardappel. Probeer dit recept maar eens, weet zeker da je geen gewone aardappel meer nodig hebt.
Je hebt nodig voor 2 personen:
250 gram gekookte zoete aardappelblokjes
200 gram fijngesneden snijbonen
2 fijngesneden bosuitjes
1 tl roomboter
1 el olijfolie
1 el crème fraîche
1 tl mosterd
1 el geroosterde pijnboompitten
peper
zout
Verhit in een koekenpan de olijfolie met de roomboter. Fruit
daar de bosuitjes zachtjes in aan.
Na 3 minuten voeg je de snijbonen bij de bosuitjes. Laat dit
ongeveer 6 à 7 minuten zachtjes doorgaren. Voeg een
beetje peper en zout toe.
Prak de zoete aardappel in een schaal of kom, niet te fijn.
Het mogen grove stukken blijven. Ook hier voeg je ook peper en zout aan toe.
Meng de crème fraîche met de mosterd.
Neem de pan van het vuur en verdeel de snijbonen over de
zoete aardappel.
Mosterd-crème fraîche er over verdelen.
En als laatste de pijnboompitten over de stamppot
strooien.
Recept printen?