top of page

Zoete aardappelstamppot

In de winter is een stamppot een heerlijke bijkomstigheid. Makkelijk, snel en voedzaam. Vooral een stamppot met zoete-aardappel. Probeer dit recept maar eens, weet zeker da je geen gewone aardappel meer nodig hebt.

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • 250 gram gekookte zoete aardappelblokjes

  • 200 gram fijngesneden snijbonen

  • 2 fijngesneden bosuitjes

  • 1 tl roomboter

  • 1 el olijfolie

  • 1 el crème fraîche

  • 1 tl mosterd

  • 1 el geroosterde pijnboompitten

  • peper

  • zout

Verhit in een koekenpan de olijfolie met de roomboter. Fruit

daar de bosuitjes zachtjes in aan.

Na 3 minuten voeg je de snijbonen bij de bosuitjes. Laat dit

ongeveer 6 à 7 minuten zachtjes doorgaren. Voeg een

beetje peper en zout toe.

Prak de zoete aardappel in een schaal of kom, niet te fijn.

Het mogen grove stukken blijven. Ook hier voeg je ook peper en zout aan toe.

Meng de crème fraîche met de mosterd.

Neem de pan van het vuur en verdeel de snijbonen over de

zoete aardappel.

Mosterd-crème fraîche er over verdelen.

En als laatste de pijnboompitten over de stamppot

strooien.

Zoete aardappelstamppot
ebook afvallen tips 2023.png

Cadeautje!

"49 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken!"

Download hier jouw GRATIS E-Book

PDF.png
Logomakr_9e3oTI.png

Recept printen?

bottom of page