Gezonde Chocolade hartjes
In een gezonde levensstijl past chocola, maar dan wel pure chocola van 72% chocola of meer. Veel mensen vinden pure chocola te bitter. Dit is een leuk recept om zelf iets minder pure chocolaatjes te maken.
Je hebt nodig voor 8 zelfgemaakte chocoladehartjes:
200 gram pure chocola (72% cacao of meer)
1 eetlepel kokosolie
4 el geraspte kokos
5 el fijngehakte pistachenoten
2 el cranberries
1,5 liter kokend water
een siliconenvorm
Je neemt 2 kommen, eentje iets groter dan de ander. In de grootste brokkel je de chocola. In de kleinere kom doe het kokende water.
Plaats de grote kom boven de kleine met het heette water.
Zachtjes door de chocola roeren, zodat deze langzaam smelt.
Voeg een paar eetlepels kokend water en de eetlepel kokosolie toe. Goed blijven roeren tot de chocola volledig gesmolten is.
Voeg eventueel nog wat extra water toe als je merkt dat de chocola te dik blijft. Verdeel de chocola over je vorm. Duw dit een beetje aan met een lepel.
Garneer je chocolaatjes met één van de garnituren of meng ze door elkaar en garneer daar alle chocolaatjes mee.
Plaats de vorm minimaal een uurtje in de koelkast.
♥ Tip: Wil je liever een gezonde chocolade brownie? Bekijk dan eens dit recept. Klik hier! Het water loopt je direct in de mond.