Frambozen amandelcake
Deze fraaie cupcakes is een heerlijk tussendoortje voor als je zin hebt in iets zoets en voedzaam. Geheel gemaakt met natuurlijke suikers en door de grote hoeveelheid gezonde vetten vult 'ie goed. Ideaal als traktatie voor kindjes.
Dit heb je nodig voor een 22 cupcakes:
250 gram gewelde dadels
5 eieren
100 gram amandelmeel
150 gram speltmeel
100 gram roomboter
100 gram kokosolie (geurloos)
50 gram kokosrasp
1 tl citroenrasp
15 gram wijnsteenbakpoeder
snufje zout
200 gram bevroren frambozen
200 ml slagroom om te kloppen
2 el bietensap
4 el erythritol (natuurlijke witte suiker). Als je dit te kostbaar vind kun je natuurlijk ook stevia of i.d. nemen.
Nou hup... je hebt dit recept zo in de oven staan.
Verwarm de oven voor op 160 º graden (hete lucht)
Je smelt de boter samen met de kokosolie. Laat dit even afkoelen.
Dan mogen de gewelde dadels samen met het botermengsel in de keukenmachine. Goed fijnmalen.
Voeg één voor één de eieren toe. Dit laat je 2 minuten goed met elkaar mengen.
De wijnsteenbakpoeder en citroenrasp mogen er nu bij.
Als dit goed met elkaar gemengd is dan mag de bloem, amandelmeel en kokosrasp er aan toegevoegd worden. Hoe langer je het laat draaien hoe luchtiger je deeg tussen de 6 en 8 minuten.
Dan de frambozen er bevroren bij.
Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 22 cakevormpjes vullen.
Bak de cakejes ongeveer 30/35 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de cakejes afkoelen. Meng de slagroom samen met de natuurlijke suiker en bietensap tot een dikke slagroom.
Spuit mooie rosettes op de cakejes en bewaar ze in de koelkast.
♥ Tip: vervang de frambozen eens door appel of blauwe bessen.
Recept printen?