top of page

Anti-dieetdag!Manuela Kemp en Henk Mouwe van NPO radio 5 hadden oren naar anti-dieetdag, vandaar dat ze vanmorgen belde om te vragen waarom diëten nu eigenlijk zo ongezond is. Het fragment vind je hier.


*** PERSBERICHT *** DIËTEN KAN LEVENSGEVAARLIJK ZIJN!

6 mei is Anti-Dieetdag

S

OEST, 5 mei 2016 - Veel diëten leveren niets op. Vaak word je tijdelijk uitgehongerd, waardoor je snel kilo’s afvalt. Maar deze komen er na het dieet binnen de kortste keren weer dubbel en dwars bij! En juist dit kan levensgevaarlijk zijn

OEST, 5 mei 2016 - Veel diëten leveren niets op. Vaak word je tijdelijk uitgehongerd, waardoor je snel kilo’s afvalt. Maar deze komen er na het dieet binnen de kortste keren weer dubbel en dwars bij! En juist dit kan levensgevaarlijk zijn.

Uit onderzoek blijkt dat het door het diëten veroorzaakte jojo-effect je lichamelijke stofwisseling elke keer een enorme klap te verwerken krijgt, waardoor het steeds meer van slag raakt. Dit proces zorgt voor veel stress en kan zelfs suikerziekte veroorzaken, of terwijl Diabetes type 2.

Diabetes type 2 is een welvaartsziekte. Een ziekte die ontstaat door een slechte en ongezonde levensstijl. Door de vele suikers die je gedurende de dag eet, moet je lichaam elke keer opgestart worden om deze suikers te verwerken.

Voedingsdeskundige Sabine Leijten: "Normaal gesproken kan je lichaam dit goed aan, maar als dit te vaak gebeurt, raakt het lichaam van slag en kunnen er systemen kapot gaan. Dit leidt tot suikerziekte, of terwijl Diabetes type 2, waarbij vroegtijdig overlijden het gevolg kan zijn. Nederland telt op dit moment 1 miljoen mensen met Diabetes type 2. Ik adviseer mensen dan ook altijd om te stoppen met diëten en terug te gaan naar de basis; gezonder eten en gezonder leven!”

Sabine Leijten, oftewel De KoelkastCoach, heeft een makkelijk programma ontwikkeld waarin je binnen 60 dagen stap-voor-stap gezond leert leven, op een leuke, lekkere en vooral makkelijke manier. Dat gezonde voeding niet saai en moeilijk te bereiden is, lees je hier: HetKoelkastCoachDieet

20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page